Семену Семенченку і Єгору Соболєву закидають провокації під час «Блокадного маршу»

13:28, 20.02.2017
Семену Семенченку і Єгору Соболєву закидають провокації під час «Блокадного маршу»

Єгор Соболєв і Семен Семенченко наразі не взяли на себе відповідальність за сутички в центрі Києва.

Окремі депутати від провладних фракцій Блоку Петра Порошенка і «Народного фронту» засудили дії учасників «Блокадного маршу», під час якого сталися сутички в центрі Києва у неділю ввечері.

 

Зокрема, депутатів Семена Семенченка і Єгора Соболєва закликають узяти на себе політичну відповідальність за дії блокадників, які мали на меті спровокувати жорстке насильство і дестабілізацію.

 

Так, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook  різко засудила дії прихильників блокади.

 

«Севастопольський самозванець, лжеполковник, чи хто він там, в поминальні дні влаштував брудні провокації і бійки. Безумовно, високолобі і дуже набожні ідеологи блокад і т.д. сидять в його фракції, але невже фракція, начебто ж європейська і інтелектуальна, проукраїнська, з купою нових облич поділяє це кощунство - влаштувати бійки і пародію на Майдан саме в поминальні дні, коли тисячі людей йдуть вшанувати пам'ять Справжніх. Але телебачення тепер на Україну і весь світ транслюють не кадри нашої пам'яті і скорботи, а ось цих – потішних», - обурено написала пані Геращенко, маючи на увазі члена фракції «Самопоміч» Семена Семенченка.

 

На її переконання, як би учасники провокації не ставилися до Президента і влади, вони не мали права "топтатися по пам'яті Справжніх" і влаштовувати "шапіто саме в ці  поминальні дні".

 

"І яке відношення до дискусії про статус контрольованих Росією територій, майбутнє Донбасу, контрабанду, з якою треба боротися, має все це дійство, влаштоване в Роковини Майдану. Гидко і соромно", - констатує перший віце-спікер.

 

У свою чергу, голова парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак стверджує, що масові заходи в центрі Києва в неділю мали перерости в жорстокі заворушення.

 

«За нашою інформацією, вчорашні заворушення в центрі Києва повинні були перерости в жорстокі сутички, посіяти хаос і безлад. Чіткі дії правоохоронних органів в організації безпеки сприяли тому, що було зірвано план дестабілізації», - заявив пан Бурбак під час погоджувальної ради парламенту.

 

За його словами, "Народний фронт" вимагає притягнення до відповідальності осіб, причетних до побиття трьох поліцейських.

 

«Ми закликаємо Єгора Соболєва  і Семенченка - ви готові визнати власну політичну відповідальність за дії, які провокують дестабілізацію у воюючій країні? Майте сміливість зізнатися - на який результат ви працюєте, на яку країну?», - звернувся Максим Бурбак до гаданих депутатів «Самопомочі».

 

Як повідомляла «УМ», в неділю на Європейській площі відбулися сутички між учасниками «Блокадного маршу» та поліцейськими. Поліція затримала п’ятьох активістів разом із комбатом «ОУН» Миколою Коханівським, але вночі їх відпустили.

 

За даними поліції, під час сутичок травмовано трьох правоохоронців. Зокрема, жінці-поліцейському зламали пальці