У США підготували законопроект на підтримку України

11:55, 05.02.2017
У США підготували законопроект на підтримку України

Конгрес США підтримує Україну

До парламенту Сполучених штатів Америки внесено законопроект на підтримку України, що називають STAND for Ukraine Act, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Новий проект закону, зареєстрований під номером Х.Р. 830, називається "Про стримування, запобігання та припинення російської агресії в Україні, допомоги демократичним перетворенням в Україні, а також інших цілях".

Документ був внесений на розгляд Палати представників 2 лютого конгресменом-республіканцем Енгель Еліотом у співавторстві з 24 парламентаріями з Республіканської і Демократичної партій повторно. Це вже друга спроба прийняти закон на підтримку України. Попередній варіант був проголосований Палатою представників, але до верхня палата, Сенат, не встиг його розглянути до кінця сесії, після чого законопроект за законом був знятий розгляду.

Згідно з процедурою, новий законопроект відправлений на обговорення в комітети з питань міжнародних справ, фінансів, юридичних справ і бюджетних питань.

Текст проекту закону поки не оприлюднено на офіційних джерелах, але повідомляється, що він передбачає посилення санкцій проти Російської Федерації, закріплення існуючих обмежень проти агресора на законодавчому рівні, та вводить обмеження на надання Росії країнами-членами НАТО товарів і послуг військового призначення, що містять американські технології або компоненти, до завершення окупації України.

Окремо документ відкидає будь-які форми визнання російської влади в Криму.