Під Авдіївкою загинуло десятеро захисників України

16:03, 03.02.2017
Під Авдіївкою загинуло десятеро захисників України

Воїни ЗСУ контролюють ситуацію під Авдіївкою.

Збройні сили України втратили 10 бійців, ще 66 захисників України отримали поранення під час оборони міста Авдіївка, починаючи з 29 січня.

 

Такі дані озвучив перший заступник начальника об’єднаного оперативного штабу Андрій Цвєтков під час засідання державної комісії щодо ситуації в Авдіївці у п’ятницю.

 

"За визначений період (з 29 січня – Ред.) втрати військовослужбовців Збройних сил України склали: безповоротні – 10 осіб, поранених – 66", – сказав генерал-майор Цвєтков.

 

За його словами, на цьому тижні бойовики здійснили близько 40 довготривалих обстрілів українських позицій та випустили близько 6 тисяч снарядів.

 

"За 2-3 лютого противник здійснив 10 обстрілів, випустивши близько 1700 мін і снарядів. Попри введення режиму тиші 2 лютого, противник провів обстріли опорних пунктів, у тому числі – із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», здійснивши близько 410 пострілів", – каже Андрій Цвєтков.

 

Водночас, у штабі АТО додають, що минулої доби в зоні АТО загинуло троє захисників України і один рятувальник, 18 бійців і один рятувальник отримали поранення.

 

"Двоє військових інструкторів загинули на Світлодарській дузі, 1 військовослужбовець ЗСУ і співробітник ДСНС загинули в Авдіївці. По одному військовому було поранено у Новоолександрівці, Зайцевому і Мар'їнці. У Новозванівці отримали поранення двоє бійців, шестеро військових зазнали поранень на Світлодарській дузі, 7 бійців та офіцер ДСН були поранені в Авдіївці", – уточнив втрати речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

 

Нагадаємо, що в районі Авдіївки ворог продовжує збройні провокації та артилерійські обстріли міста, намагаючись, зокрема, відбити зайняту українськими вояками стратегічну позицію.

 

Одним з перших, під час оборони Авдіївки,  героїчно загинув капітан Андрій Кизило, якому посмертно присвоєно звання Героя України.