Лукашенко відкриває справу проти Россільгоспнагляду

13:20, 03.02.2017
Лукашенко відкриває справу проти Россільгоспнагляду

Лукашенко повідомляє журналістам про намір відкрити справу проти Россільхознагляду (Прес-служба президента Білорусі)

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вимагає  порушити кримінальну справу проти глави Россільгоспнагляду Сергія Данкверта «за завдання збитків державі». Про це він заявив у ході спілкування з журналістами, інформує білоруське видання "БЕЛТА".

"Коли він у нас побуде в слідчому ізоляторі, тоді він буде розуміти, що творить. Я скажу головне: перше - всі ці Данкверт - люди зацікавлені, у кожного величезна латифундия, вони самі є виробниками того чи іншого продукту", - заявив Лукашенко.

У Россільгоспнагляді у відповіли Лукашенку, що відомство працює відповідно до законів Росії та не буде виконувати рішення білоруських судів.

Конфлікт виник після того, як Білорусь було звинувачено в "переклеюванні ярликів" на санкційну продукцію із Західної Європи, яка потім поставляється в Росію.

«Ми пообіцяли, що такі товари пропускати в Росію не будемо. Але якщо ми отримуємо сировину - молоко, яблука, рибу та інше - ми переробляємо його, а не переклеюємо ярлик. Раз ми її переробили - це інший товар, це вже продукт глибокої переробки », - прокоментував звинувачення Олександр Лукашенко.

Він також зазначив, що Росія не радилася з ним перед введенням ембарго.