Збірна України та Андрій Шевченко підтримали Романа Зозулю

19:37, 02.02.2017
Збірна України та Андрій Шевченко підтримали Романа Зозулю

Патріотична футболка Романа Зозулі не задовольнила фанатів в Іспанії (Фото із соцмереж)

Збірна України з футболу та її головний тренер Андрій Шевченко висловили підтримку Роману Зозулі, якого відсторонили від гри в Іспанії через скандал, пов'язаний з підтримкою української армії.

Про це інформує Федерація футболу України.

«Ми, гравці і тренери національної збірної України, обурені ситуацією, яка склалася навколо нашого партнера і товариша Романа Зозулі. Роман для всіх нас завжди був і є професіоналом, патріотом та чудовою людиною. Звинувачення на адресу Романа носять провокативний характер, ми всі стоїмо на захисті інтересів України», – написав головний тренер збірної Андрій Шевченко у Фейсбуці.

Збірна вимагає провести розслідування ситуації з Зозулею в Іспанії.

"Федерація футболу України готує офіційні звернення до керівництва Королівської іспанської федерації футболу та ФІФА, аби по справі переходу футболіста до клубу «Райо Вальєкано», що фактично не відбувся через політичні заклики з боку вболівальників, було прийняте об’єктивне та справедливе рішення", - зазначили у Федерації футболу.

«Рома опинився заручником політичних інтриг, і це недопустимо, з огляду на міжнародні футбольні норми. Ми вимагаємо від компетентних органів дати належну правову оцінку ситуації. Сподіваємося, що Роман успішно продовжить свою кар’єру в клубі та збірній України», - додав Шевченко.

Трансфер Романа Зозулі до клубу «Райо Вальєкано» фактично не відбувся через кампанію, розгорнуту в Іспанії після того, як український футболіст з'явився у футболці з гербом України та віршами Тараса Шевченка.

Скандал виник після того, як журналіст з Іспанії переплутав зображення на футболці форварда, сприйнявши його за неонациський символ.

"Я прибув до Севільї в футболці з гербом України і віршами Тараса Шевченка, творчість якого вивчали у всіх школах СРСР. Цей журналіст написав, що на мені була майка неонацистської воєнізованої групи, символіка якої схожа на герб України. "Бетіс" попросив прибрати цю статтю, що було зроблено негайно, а автор визнав помилку і вибачився", - пояснив Роман Зозуля в офіційному листі до фанатів.

Як інформувала "УМ", футбольні функціонери Іспанії вирішили, що форвард повернеться до свого попереднього клубу "Бетіса".