Під Авдіївкою загинуло ще двоє захисників України

13:35, 30.01.2017
Під Авдіївкою загинуло ще двоє захисників України

Кількість загиблих і поранених під Авдіївкою зростає. (Фото з ФБ-сторінки 72-ї бригади)

Двоє бійців 72-ї окремої механізованої бригади загинуло і ще п’ятеро отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів з танків і артилерії в районі промзони Авдіївки під окупованим Донецьком у понеділок.

 

Окупанти також підтягнули до лінії фронту реактивну артилерію.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

"Ситуація на донецькому напрямку поблизу Авдіївки залишається напруженою. Зранку противник продовжив підступні обстріли з танків та артилерії. Вогонь по позиціям Збройних Сил України вівся з населеного пункту Яковлівка та району Спартака", - йдеться у повідомленні.

 

За даними штабу АТО, у понеділок близько 10.30 обстріл з важкого озброєння припинився, але турбуючий вогонь зі стрілецької зброї триває досі. Двоє наших бійців загинули, ще п’ятеро поранено.

 

Зазначимо, що у запеклих боях під Авдіївкою минулої неділі загинуло четверо захисників України, станом на ранок понеділка стало відомо, що протягом доби загинуло п’ятеро  бійців 72-ї бригади.

 

Якщо врахувати останнє повідомлення штабу АТО, кількість загиблих українських воїнів вже сягнула семи.

 

У свою чергу, речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що жорсткі бої за авдіївську промзону 29 січня тривали безперервно протягом 19 годин.

 

«У неділю, під час ранкових сутінків противник намагався атакувати сили АТО, що займають позиції в районі  Кам’янки та Крутої Балки. Через кілька годин на цих же рубежах, російсько окупаційні війська організували 2 мінометних обстріли, випустивши понад 30 мін. Дещо пізніше, після 13 години, окупанти атакували позицію "Шахта Бутівка" з боку Спартака. Це був відволікаючий удар з метою  розпорошити сили АТО, і ускладнити управління військами в боях за авдіївську промзону. Ця агресивна провокація також завершилася невдало для противника", – повідомив полковник Мотузяник.

 

За підрахунками Генштабу ЗСУ, ворогом було випущено кілька сотень снарядів та мін. Утім, бойові дії продовжуються й у понеділок. Окупанти обстрілюють сили АТО з мінометів, танків та гармат, і підтягли до фронту реактивну артилерію.

 

Нагадаємо, у неділю захисники України не лише зайняли нові, стратегічно важливі позиції в районі Авдіївки, відбивши їх у бойовиків в ході контратаки, але й узяли під вогневий контроль Донецьку фільтрувальну станцію.

 

У ході боїв було ліквідовано одного з найдосвідченіших ватажків терористів Івана Балакая на прізвисько «Грек», який зрадив військовій присязі у 2014 році. За даними розвідки Міноборони, також знищено 15 бойовиків, 24 – поранено і ще трьох узято в полон.

 

Четверо бійців 72-ї окремої механізованої бригади: капітан Андрій Кизило Андрій, молодший сержант Володимир Бальченко, солдат Дмитро Оверченко і сержант Володимир Крижанський загинули під час запеклих боїв із окупантами в районі Авдіївки.