Сепаратист Дмитро Фучеджі після втечі отримував пенсію полковника МВС

11:54, 25.01.2017
Сепаратист Дмитро Фучеджі після втечі отримував пенсію полковника МВС

Дмитро Фучеджі почувався комфортно серед антимайданівців у 2014 році.

Колишній заступник начальника облуправління міліції в Одеській області Дмитро Фучеджі, який є фігурантом низки кримінальних справ щодо подій «російської весни» 2014 року і тому переховється за межами України, отримував пенсію полковника міліції в Україні щонайменше півтора роки після втечі.

 

Про це повідомляє видання Думская.net.

 

«Слідчі Головного слідчого управління Генпрокуратури в ході розслідування кримінальних проваджень № 42014160000000186 (за фактом масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 роки) і № 42014000000001126 (щодо Дмитра Фучеджі) встановили, що в жовтні 2014 року співробітники обласного управління МВС подали до Пенсійного фонду документи для призначення пенсії з власноручними підписами Дмитра Фучеджі, а працівники ПФУ оформили йому пенсію», - йдеться у повідомленні видання.

 

В результаті з листопада 2014 року по квітень 2016 року втікачу Фучеджі було нараховано та виплачено понад 150 тисяч гривень.

 

Нагадаємо, полковник був помічений серед «антимайданівців» під час кривавих подій у Одесі 2 травня 2014 року. Тоді він допоміг втекти одному зі стрілків, який відкрив вогонь по патріотам.

 

 

Крім цього, Дмитра Фучеджі підозрюють в перевищенні службових повноважень під час штурму Одеського міського управління міліції 4 травня 2014 року - тоді він вирішив  звільнити і випустити затриманих на Куликовому полі "антимайданівців".

 

Наступного дня полковник втік з України і з червня 2014 року перебуває в розшуку. Крім того, Фучеджі є фігурантом кримінальних проваджень, відкритих за події 25 листопада 2013 року і 19 лютого 2014 року.

 

Як пише видання, ситуація з пенсією Фучеджі неоднозначна. Якщо він був звільнений з міліції "за статтею" (як його начальник Петро Луцюк), то пенсію нараховували і виплачували незаконно.

 

Якщо ж перед втечею з України та оголошенням в розшук колеги дали полковнику можливість написати рапорт на звільнення за власним бажанням, то ніякого криміналу в цій ситуації може і не бути: підписи на заяві - власноручні, а всі документи подані за дорученням. Що, втім, не виключає можливого варіанту особистої присутності розшукуваного Фучеджі при оформленні.

 

Також журналісти не виключають і зовсім вже кримінальний варіант: вислугою років і послужним списком міліціонера скористалися шахраї, які оформили підроблені документи і півтора року знімали гроші з пенсійної картки.

 

Що і як відбувалося насправді - все це має з'ясувати слідство, в рамках якого пройшли виїмки документів і графологічні експертизи.