Влада Київщини просить Антимонопольний комітет перевірити змову маршрутників

15:04, 24.01.2017

Київська обласна адміністрація звернулася до Антимонопольного комітету з проханням перевірити на предмет змови різке підняття тарифів перевізниками Київської області, яке відбулося 21 січня. 

 

Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган у вівторок.

 

"Сьогодні я підписав звернення до Антимонопольного комітету. Вчора колегія прийняла рішення, напрацювала документ. Сьогодні воно було підписане", - сказав пан Горган у коментарі виданню "Українська правда".

 

За його словами влада Київщини також звернулась до Державної фіскальної служби, щоб вони перевірили, чи дійсно всі кошти від подорожчання проїзду потрапляють до бюджетів різних рівнів, та Державної служби з безпеки на транспорті.  

 

І додає, що уперспективі влада планує створити комунальне або державне транспортне підприємство, яке конкуруватиме з наявними перевізниками. Утім, строків виконання назвати не зміг.

 

"У нас зараз оголошено конкурс на посаду керівника управління інфраструктури, якому ми ставитимемо у першу чергу завдання виробити пропозиції щодо вирішення питання з перевезенням в області. Поки це лише намір. Звісно, ми наповнимо його реальним змістом, але термінів озвучити я не можу. І на, жаль, дуже швидко ми зробити це не зможемо", - сказав Горган. 

 

Наразі обласна влада проводить переговори з перевізниками щодо обґрунтування або зниження ціни.

 

Зокрема, на наступний тиждень заплановане засідання громадської ради за участю перевізників і представників влади, де знову підніматимуть питання вартості проїзду.

 

Як повідомляла «УМ», з 21 січня у приміських маршрутах Київщини різко зросла вартість проїзду - в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку.

 

Першими підвищили ціни на 3-4 гривні маршрутники Ірпеня і Бучі. Тоді як по місту Києву вартість проїзду зросла лише на 1 гривню.