Євробачення-2017: автобусні зупинки Києва оголошуватимуть англійською

14:52, 19.01.2017
Євробачення-2017: автобусні зупинки Києва оголошуватимуть англійською

Автобуси Києва "заговорять" англійською.

Столична влада планує розмістити у наземному транспорті англомовні схеми маршрутів під час проведення пісенного конкурсу Євробачення у Києві в травні 2017 року.

 

Також в автобусах і тролейбусах, маршрути яких проходитимуть поблизу місць проведення конкурсу, зупинки оголошуватимуть англійською.

 

Про це повідомив керівник КП "Київпастранс" Дмитро Левченко на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, відповідні рішення були ухвалені під час наради у середу.

 

І додає, що йдеться «про автобуси, які курсують на Лівобережній поблизу Міжнародного виставкового центру (№42, 87, 108, 46, 48, 49, 70) та в центрі (№24, 62, 114, 115), та тролейбуси поблизу Євромістечка (№16, 18), на Лівому березі (№ 50, 50к), на площі Льва Толстого (№5, 8), до Міжнародного аеропорту "Київ" (№9, 17, 22) та в напрямку залізничного вокзалу (№ 12, 14, 33).

 

Також влада планує частково замінити павільйони очікування за власні кошти та кошти з місцевого бюджету. Зокрема, павільйони оснастять електронними табло та детальними схемами маршрутів з позначенням місця перебування.

 

Пан Левченко повідомив, що з міського бюджету столиці вже виділили кошти на організацію роботи додаткових автобусів для перевезення гостей та мешканців столиці; брендування рухомого складу; встановлення нових сучасних павільйонів очікування зі схемами маршрутів транспорту та доступом до мережі Інтернет.

 

Також столичні чиновники планують придбати та змонтувати сенсорні інформаційні центри.

 

У коментарях до посту користувачі цікавляться чи визначилася КМДА з кандидатурою англомовного диктора.

 

Нагадаємо, місто Київ було оголошено переможцем в конкурсі серед міст-претендентів на право приймати Євробачення-2017 в Україні на початку вересня 2016 року. Місцем проведення визначили Міжнародний виставковий центр на Лівому березі.