У Донецьку передали тіла трьох українських морпіхів (відео)

17:24, 13.01.2017
У Донецьку передали тіла трьох українських морпіхів (відео)

Тіла героїчно загиблих морпіхів везуть у Дніпро. (Фото штабу АТО)

Бойовики так званої ДНР передали представникам ЗСУ тіла трьох загиблих українських морських піхотинців в окупованому Донецьку в п’ятницю.

 

Наразі тіла загиблих героїв - 23-річного Сергія Сонька, 30-річного Сергія N. та 54-річного Миколи Охріменка транспортують до міста Дніпро, де буде проведено процедуру впізнання тіл та судово-медичну експертизу.

 

 

Про завершення операції з повернення тіл повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

«Сьогодні у Донецьку представникам гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація 200»  передали тіла трьох загиблих українських військовослужбовців. Зараз тіла доставляються до міста Дніпро, де їх буде передано слідчим органам Національної поліції України та представникам Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи. Найближчим часом відбудеться процес опізнання тіл, а також судово-медична експертиза, що встановить причину смерті та обставини, за яких загинули українські військовослужбовці», - йдеться у повідомленні.

 

Раніше сепаратисти повідомили через свої інформаційні ресурси про передачу українській стороні тіл трьох військових. Бойовики ДНР стверджують, що загиблі вояки підірвалися 8 січня на міні в районі села Октябрь на південь від Донецька.

 

Зазначимо, що 12 січня канал «1+1» повідомив, що троє морських піхотинців загинули, їхні тіла залишилися на території противника, ведуться переговори з бойовиками про те, щоб забрати їх.

 

Телевізійники стверджували, що загиблими є 23-річний Сергій Сонько, 30-річний Сергій та 54-річний Микола Охріменко.

 

Того ж дня речник Міноборони Олександр Мотузяник не зміг ані підтвердити, ані спростувати повідомлення ЗМІ про смерть трьох морпіхів та потрапляння їхніх тіл на територію противника. За його словами, про це не можна говорити, поки тіла не буде повернуто і не відбудеться їх експертиза.

 

Водночас, як повідомляє «Новинарня» з посиланням на блогера Олександра Чернова, три тіла, які можуть належати загиблим морським піхотинцям ВМС ЗСУ, надійшли в морг Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна лише 11 січня.

 

Блогер Чернов є переселенцем, який до війни працював лікарем у Єнакієвому і зберіг зв’язки в медзакладах Донеччини.

 

Із посиланням на свої джерела в окупованому Донецьку Чернов розповів, що шеврони на формі трьох загиблих були зрізані, при них не було документів. Разом із ними в морг надійшли п’ять тіл проросійських бойовиків.

 

«За словами тих, хто привіз трупи, – всі – і ЗСУшники, й «орки» – загинули в одному бою», – пише Чернов.

 

Він зазначає, що всі тіла «2-5-добової давності, у ЗСУшників – множинні кульові поранення, а в одного і множинні осколкові, одна рука сильно розірвана. У росіян – двоє тільки з осколковими, інші – кульові».

 

«Сумно, але схильний вірити, що троє – дійсно наші хлопці. Героїчно загиблі в праведному бою!» – написав Чернов.

 

Нагадаємо, 8 січня прес-центр штабу АТО повідомив, що троє військовослужбовців ЗСУ не повернулися до місця постійного перебування підрозділу біля лінії розмежування на маріупольському напрямку.