З Донбасу втекли налякані російські військові інструктори

13:00, 12.01.2017

Одинадцять російських інструкторів, які здійснювали бойову підготовку бойовиків і найманців на Донбасі, самовільно виїхали на територію Росії. Окупанти злякалися, бо їхнє командування бажало залучити їх до бойових дій.

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки на своїй сторінці у Facebook  у четвер.

 

«На початку цього року одинадцять російських інструкторів, які здійснювали підготовку фахівців військових спеціальностей, у т.ч. снайперів та саперів, самовільно залишили навчальний центр і виїхали на територію Росії через невдоволення низькою заробітною платою і намаганням командування залучити їх до бойових дій, у т.ч. проведення диверсій проти ЗС України», - йдеться в повідомленні.

 

Розвідники додають, що командування російських окупаційних військ «уникає розголосу цієї події через імовірне зростання панічних настроїв у російському суспільстві».

 

Також окупанти побоюються нових терористичних актів, вибухів, з'ясування стосунків зі стрільбою і суїцидами в середовищі психічно неврівноважених інструкторів-убивць.

 

У ГУР Міноборони нагадують, що востаннє подібний випадок трапився 8 січня у Москві, коли війсковий інструктор з Донбасу застрелив сусіда, а потім відстрілювався від поліції.

 

За даними вітчизняної розвідки, колишні інструктори повернувшись з війни на Донбасі,  активно шукають «працевлаштування за фахом» в організованих злочинних бандформуваннях та російських приватних військових компаніях.