Ватажок ЛНР Ігор Плотницький хоче обміняти українську воду на вугілля

18:39, 11.01.2017

Лідер самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький стверджує, що проблему оплати за постачання води з контрольованої Україною території для окупованої частини Луганської області вирішено. Мовляв, офіційний Київ дозволив подачу води, бо «питання принципово вирішено».

 

Про це ватажок бойовиків заявив інформаційним ресурсам сепаратистів Луганська в середу.

 

«Ми справді споживаємо воду поки що з тієї території, ми готові її оплачувати, тим більше, що в нас є можливості цієї оплати. Це, зокрема, вугілля – ми проводимо взаємозалік, або це буде фінансування за якимись іншими можливостями», – заявив державний зрадник Плотницький.

 

Ватажок терористів додав, що в майбутньому вони будуть робити дедалі більше для того, щоб забезпечити людей окупованої Луганщини власною водою.

 

«Весь 2016 рік ми багато робили для того, щоб «республіка» була з водою. Але ще з травня-червня ми помітили таку тенденцію: щойно ми говоримо про те, що досягли якихось результатів, відкрили додаткові свердловини, пішла вода в такій-то кількості, рівно на стільки Україна нам воду перекривала», – скаржиться Плотницький.

 

І додає: «Тобто вони дуже уважно стежать за всіма нашими виступами, аналізують і роблять ось такі от речі. Тому з певного моменту ми перестали називати конкретні цифри, скільки, чого, як, і де ми робимо».

 

За словами Плотницького, зараз на окупованій частині Луганської області «глобальної проблеми з водою» немає, бо і «до війни в дуже багатьох селищах вода була за графіком».

 

Ватажок бойовиків повідомив, що на Мінських переговорах сепаратисти змушені були  «піти на ті умови, які просить Київ щодо сплати за воду». При цьому, попри відсутність українських банків на окупованій частині Луганщини, сепаратисти «знайшли можливість, як здійснити оплату за воду, яку ми споживаємо».

 

Нагадаємо, 1 грудня 2016 року на окуповану проросійськими бойовиками частину Луганської області припинили подачу води з підконтрольної Києву території, бо лідери ЛНР не розплатилися за поставлену воду.

 

6 січня 2017 року на рахунки КП «Попаснянський районний водоканал» надійшла частина боргу – 10,5 мільйонів гривень за водопостачання непідконтрольних уряду України територій.

 

Це дозволило підприємству погасити заборгованість перед постачальником електроенергії й поновити поставки питної в напрямку захопленого Луганська.

 

Ще наприкінці минулого року ватажки бойовиків ЛНР залякували населення окупованих міст Луганщини байками про безжальних українських диверсантів.