Під Дніпром розстріляли охоронців елітного будинку і поліцейське авто (фото)

16:35, 11.01.2017
Під Дніпром розстріляли охоронців елітного будинку і поліцейське авто (фото)

Стрілок відстрілювався не лише з АК. (Фото поліції Дніпра і з ФБ-сторінки Миколи Колесника)

Керівництво поліції міста Дніпро і області повідомили подробиці кривавої стрілянини в елітному котеджному містечку в селі Новоолександрівка, розташованого за 3 км від обласного центру, яка сталася ще на Різдво, у суботу.

 

Начальник обласної поліції Ігор Репешко і начальник міськвідділу поліції Дніпра Андрій Бідило не пояснили, чому вирішили провести прес-конференцію лише на четвертий день після стрілянини, в середу.

 

Мовляв, публічно хотіли нагородити співробітників, які відзначилися під час затримання агресивного стрілка, а також лікаря, який ризикуючи життям виносив з-під обстрілу поранених людей.

 

Тоді як, напередодні депутат Криворізької міськради Микола Колесник повідомив у Facebook  окремі подробиці стрілянини і виклав фото.

 

«Спроба захоплення частини будинку, по тривожній кнопці виїжджає охоронна фірма, їх беруть у заручники й зв'язують, б'ють, ламають ребра, мешканці будинку теж «у скотчі», до будинку під'їжджає керівник охоронної фірми з двома охоронцями й парубок з відеокамерою, тільки вийшли з машини - по них відкрили вогонь на враження, закидали гранатами: РГД-5 спрацювала, Ф-1 «заснула» під машиною. Двоє у реанімації, лікарі борються за їхнє життя. Третій найлегший - наскрізне кульове у руку, куля у животі, вся спина в осколках», - написав пан Колісник у вівторок ввечері.

 

 

Лише після цього посту поліція оголосила про прес-конференцію.

 

За даними поліції, коли їхні співробітники прибули за викликом, двоє людей вже були важко поранені, ще двоє зазнали легких осколкових поранень. Також був обстріляний поліцейський автомобіль зі службовими номерами.

 

 

І саме начальник поліції Дніпра шляхом переговорів умовив озброєного стрілка здатися.

 

«Наші співробітники оточили будинок, з якого велася стрільба. Для забезпечення порядку та знешкодження зловмисника було задіяно близько 40 поліцейських. Нам вдалося умовити підозрюваного впустити мене до будинку, на другому поверсі якого забарикадувався стрілок. В ході переговорів я переконав чоловіка здати автомат та гранату, які він тримав у руках. Стрілок здався без бою. Це дало можливість уникнути більших жертв» - розповів начальник Дніпровського відділу поліції Андрій Бідило.

 

 

За його словами, озброєни чоловік відкрив стрілянину по співробітникам охоронної фірми, найнятих власником будинку. Охоронці отримали важкі вогнепальні поранення тулубу та живота. Поліцейські не постраждали, ушкоджень зазнав лише службовий автомобіль – по ньому було випущено понад 7 куль.

 

Основною версією слідства щодо нападу на охоронців є «суперечлива ситуація, пов’язана зі встановленням реальних власників будинку – він перебував у заставі в банку та був проданий іншому господарю».

 

                                                      Елітний будинок роздору. 

 

«Новий власник таким шляхом намагався довести своє право власності на будівлю», - каже пан Бідило.

 

Під час затримання підозрюваного поруч з ним знаходилася велика кількість зброї – граната Ф-1, мисливський карабін, пневматична гвинтівка з оптичним прицілом, близько 40 патронів, бронежилет.

 

 

Коли ж поліцейські обшукали ще й автомобіль стрілка «Toyota Land Cruiser», то виявили  гладкоствольну рушницю, карабін та ще понад 100 патронів. Наразі на автомобіль накладено арешт. Зброя та речові докази вилучено та направлено на експертизу. Підозрюваний взятий під варту.

 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

 

До речі, начальник обласної поліції Ігор Репешко нагородив подякою та годинником лікаря невідкладної допомоги Миколу Отскочного, який не побоявся піти під кулі та вчасно надав допомогу важкопораненим.

 

«Також хочу подякувати співробітникам дніпровської поліції, завдяки героїчним вчинкам яких був затриманий небезпечний стрілок» - додав пан Репешко.