Сергій Пашинський іде на допит в ГПУ через стрілянину 31 грудня

11:10, 10.01.2017
Сергій Пашинський іде на допит в ГПУ через стрілянину 31 грудня

Сергій Пашинський не шкодує, що поранив нападника.

Депутат Сергій Пашинський іде на допит в Генеральну прокуратуру України через стрілянину 31 грудня.

"Сьогодні на 11 годину йду на допит в прокуратуру щодо сумновідомого інциденту, який відбувся перед Новим роком. Хочу сказати наступне: я, як ніхто інший, зацікавлений в об'єктивному та публічному розслідуванні цієї ситуації", - написав депутат у Фейсбуку.

За його словами, тільки "об'єктивне розслідування, проведення слідчих експериментів та експертиз зможуть розвіяти брехню, яку вкидає нам в інформаційний простір з-за «поребрика» всяка нечисть і яку, на жаль, «корисні ідіоти» з великим ентузіазмом розповсюджують у нас".

При цьому Пашинський переконаний, що, застосувавши зброю 31 грудня, він зробив все правильно.

"Кожного року в Україні скоюються сотні вбивств, тисячі випадків нанесення важких тілесних ушкоджень, 80 % з них - у стані алкогольного сп'яніння. Але це ще не все. 2/3 цих злочинів скоюється не з метою пограбування чи помсти, вони є виключно хуліганством. Щороку тисячі людей потерпають від п'яних хуліганів. І якщо хоча б 5% таких «хімікусів» будуть знати, що на спробу насильства вони можуть отримати адекватну відповідь, і це їх зупинить, а я вірю, що так і буде, то я зробив усе правильно", - написав він.

При цьому Пашинський запевняє, що діяв не як народний депутат, а як "громадянин, чоловік і батько своїх дітей".

Як повідомляла "УМ", 31 грудня Сергій Пашинський застосував зброю в суперечці на дорозі - в результаті В'ячеслав Хімікус опинився в лікарні з вогнепальним пораненням.