Підстрелений Пашинським В'ячеслав Хімікус: Якби я його не вдарив, куля була б у грудях

11:00, 02.01.2017
Підстрелений Пашинським В'ячеслав Хімікус: Якби я його не вдарив, куля була б у грудях

В'ячеслав Хімікус звинувачує Пашинського в нападі. (strana.ua)

Підприємець В'ячеслав Хімікус, якого депутат Сергій Пашинський напередодні Нового року поранив у ногу, розповів іншу версію інциденту. За словами постраждалого, Пашинський першим розпочав конфлікт і вийшов із машини, погрожуючи пістолетом і цілився у нього без попереджувального пострілу у повітря. Чоловік ударив депутата пляшкою по голові для самозахисту.

 

Про це В'ячеслав Хімікус розповів у коментарі ТСН.

 

За його словами, 31 грудня  близько 17:00 години він повертався пішки додому з сусіднього села, куди ходив привітати з прийдешнім новим роком маму. По дорозі він натрапив на бус, який заглух. За словами В'ячеслава, водій попросив його допомогти виштовхати бус із проїжджої частини на узбіччя. Він не відмовив, тож із пляшкою "шейку" в одній руці та телефоном, яким розмовляв із дружиною, в іншій – почав разом із водієм штовхати 3-тонну вантажівку.

 

"Зупиняється "Мерс", опускається вікно: ви, уроди, хоч би лампи включили, що це таке? Кажу: чуєш, іди на **й, якщо є чоловіки – хай вийдуть, поговоримо. І штовхаємо. Стоїть цей з пістолетом: усім стояти, лежати! У мене в руці пляшка була – я його одразу і навернув. Я вже надивився на сході таких гусів… От і все", - розповів В'ячеслав.

 

В'ячеслав наполягає, що депутат першим дістав пістолет, коли йому ще ніхто не погрожував і не наближався до нього. Також постраждалий твердить, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, натомість одразу цілив на ураження.

 

"Щастя, що пляшка в руках була – ***в по голові. Стріляв сюди", - розповів постраждалий, показуючи на груди. Доказом Хімікус вважає свої прострілені штани, на яких лишився слід від пороху.

 

"Там на штанях пороховий опік. Відстань була сантиметрів 15. Я вдарив його пляшкою по голові – якби я його не вдарив, куля була б тут", - наполягає

 

За його словами, дружина чула інцидент через ввімкнений телефонний зв'язок, тому дуже швидко приїхала на місце своєю машиною та пригрозила Пашинському своїм пневматичним пістолетом. 

 

"Дружина чула весь цей цирк по телефону, вона приїхала до поліції, вклала цього Пашинського на коліна там біля мене", - каже В'ячеслав.

 

Дружина В'ячеслава зверталася у поліцію, проте за її словами, правоохоронці відмовляються співпрацювати. Більше того, неофіційно, їй кажуть, що за постріл у її чоловіка, депутатові нічого не буде. Про це дружина В'ячеслава розповіла виданню "Страна".

 

"Правоохоронці зі мною не співпрацюють. Мені не дають жодної інформації, ні як звати свідків, ні як ця справа просувається. Зі мною просто не розмовляють. Мені відкрито кажуть: "Дівчино, ви ж розумієте, це статус, йому за це нічого не може бути". Все, чого я хочу, це не так покарання - я в це правосуддя просто не вірю. Мені найважливіше - життя мого чоловіка. Я перебуваю в декреті, у нас двоє маленьких дітей - доньці 5 місяців і синові 3 роки. Я не працюю, сім'я залишилася без годувальника", - каже жінка.

 

Попри це сам В'ячеслав сподівається знайти свідка цієї події - водія буса, якому він допомагав перед сутичкою.

 

"Господаря бусу я вперше бачив. Я не знаю, де він. Скоріш за все, хлопця там почали напрягати та все інше. Тому що прилетіли "титановці", я лежу – нога в інший бік – він на мене ствол наставив!", - розповів Хімікус.

 

Нагадаємо, 31 грудея депутат Сергій Пашинський мав конфлікт з 28-річним чоловіком в одному з сіл Васильківщини.

 

За версією Пашинського він застосував зброю лише після того, як зробив попереджувальний постріл вгору, а другий постріл уже після удару пляшкою здійснив у ногу нападнику. Також Пашинський опублікував фото у Facebook, де видно синці після удару пляшкою по голові.