Аваков призначив начальником поліції Черкас Валерія Лютого, проти якого палили шини

12:14, 26.12.2016
Аваков призначив начальником поліції Черкас Валерія Лютого, проти якого палили шини

У суботу в Черкасах до роботи приступив новий начальник обласної поліції Валерій Лютий. Особовому складу його представив в.о керівника Національної поліції Вадим Троян.

Раніше Валерій Лютий був радником одіозного мера Харкова Генадія Кернеса, займав посаду керівника поліції Кривого Рогу, під час чого сприяв фльсифікаціям на виборах.

Таке призначення, проти якого виступали черкаські активісти, коли палили під управлінням шини, пройшло тихо. Оскільки активісти були на вихідному.  

Але вже під вечір у неділю вони активізувалися та зібралися біля управління обласної поліції. І вимагали відставки новопризначеного шефа черкаської поліції. До бійки справа не дійшла, але двері в управлінні хиталися.

На розмову з новим головним черкаським поліцейським, від імені активістів, пішли депутати Черкаської обласної ради від ВО «Свобода» Юрій Ботнар та Сергій Воронов.

Після перемовин депутати заявили ЗМІ, що вони висловили Валерію Лютому недовіру від імені протестуючої громадськості. У свою чергу пан Лютий пообіцяв передати це керівництву МВС, а сам тим часом, наголосив, виконуватиме свої обов’язки.

Активісти обіцяють не здаватися і продовжувати протест.

"Нова Революція має розпочатися з Черкащини. Як інорідний елемент до цієї системи, не можу терпіти, коли Лютий приходить в грудні. Мобілізуймося!", – написав на своїй сторінці у Фейсбук депутат Черкаської обласної ради від ВО "Свобода" Сергій Воронов.