На Запоріжжі закривають школи на карантин

11:53, 20.12.2016

Загальноосвітні школи закриваються на карнатин через зростанням рівня захворюваності учнів у Запоріжжі, Бердянську і Мелітополі, починаючи з 20 грудня.

 

Про це повідомила місцевим ЗМІ представник Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Валентина Хіврич у вівторок.

 

«У зв'язку з різким зростанням рівня захворюваності серед учнів прийнято рішення про припинення навчального процесу у всіх загальноосвітніх школах на території великих міст Запорізької області – школи  Запоріжжя, Мелітополя і Бердянська, 20 грудня, йдуть на карантин», - повідомила пані Хіврич.

 

Прес-секретар мера Запоріжжя Ольга Мешок додає, що відповідне розпорядження міський голова Володимир Буряк підписав ще у понеділок ввечері.

 

За її словами, дитячі садки Запоріжжя продовжать працювати, але в дошкільних установах вводиться посилений протиепідемічний режим.

 

Аналогічна ситуація в Бердянську. За словами заступника мера Юлії Дойнової, закрити всі школи Бердянська на карантин було вирішено також у зв'язку із зростанням числа хворих школярів.

 

«В цілому в загальноосвітніх навчальних закладах міста внаслідок хвороби зараз відсутні  17,6% учнів, проте в окремих навчальних закладах і класах число хворих – близько 30% і є стійка тенденція зростання рівня захворюваності саме серед школярів. Тому прийнято рішення про припинення навчального процесу на період з 20 по 23 грудня включно», - повідомила пані Дойнова.

 

За її словами, дошкільні установи Бердянська, де число хворих близько 7%, на карантин закриватися не будуть.

 

У Мелітополі карантин в школах введено на період з 20 по 24 грудня.

 

«На сьогодні епідеміологічний поріг в Мелітополі перевищено на 48%. Хворіють 2319 городян, з яких більше половини, – школярі», - повідомляє Мелітопольське відділення Запорізького лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я.