«Базар» відповів: львів’янка відсудила гроші за травму через неприбрану територію

13.12.2016
Львів’янка відсудила у комунального підприємства «Навколо базару» компенсацію за перелом руки, отриманий через неприбрану прибудинкову територію.

Жінка зламала руку в лютому 2016 року, коли, повертаючись додому, зачепилася за бетонну брилу, яка закривала каналізаційний люк. Компенсацію за травму їй вдалося відсудити лише у грудні.
 
«Єдиною змогою потрапити до входу в будинок є вузька доріжка під будинком. На цій доріжці була бетонна споруда, з якої стирчала арматура. Йдучи додому, жінка зачепилась за арматуру, впала й отримала травму. Через декілька днів після її звернень щодо неприбирання прибудинкової території споруду перенесли на дитячий майданчик», — переповідають у рішенні суду покази жінки.
 
Потерпіла розповіла, що витратила на лікування близько 4 тисяч гривень. Крім цього, заплатила ще 2 тис. грн. сусідці за допомогу. Жінка хотіла відсудити у комунальників 15 тис. грн. компенсації.
Франківський районний суд Львова частково задовольнив позовні вимоги жінки, зобов’язавши ЛКП «Навколо базару» виплатити жінці 7495 грн.: 4495 грн. за витрати на ліки та послуги сусідки, а також 3000 моральної компенсації. 
 
Із настанням ожеледиці кількість травм значно побільшала. «УМ» нагадує, якщо ви травмувалися біля будинку (прибудинкова територія), то відповідальність за це несе ЖЕК або ОСББ. У випадку, якщо інцидент трапився на проїжджій частині, — комунальна служба, комунальне господарство.

Якщо винен ЖЕК чи комунальне господарство, потрібно скаржитись у міську раду, що вони не прибирають чи роблять це погано. У випадку травм також можна подавати до суду.