У Нацполіції відсторонили 25 правоохоронців через перестрілку в Княжичах (відео)

15:39, 06.12.2016
У Нацполіції відсторонили 25 правоохоронців через перестрілку в Княжичах (відео)

Вадим Троян під час селекторної наради. (Фото Нацполіції)

Тимчасово виконуючий обов’язки глави Нацполіції Вадим Троян відсторонив 25 поліцейських від служби на час розслідування трагічної перестрілки у селі Княжичі під Києвом, внаслідок якої загинуло 5 правоохоронців.

 

Про це повідомив пан Троян під час відомчої відеоселекторної наради у вівторок.

 

Вадим Троян підкреслив, що за всі дії підлеглих і всі ризиковані рішення несуть безпосередню відповідальність керівники підрозділів поліції.

 

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, ще 5 грудня згідно рішення керівництва на час проведення службового розслідування відсторонено від служби 25 працівників поліції, які брали участь у спецоперації у Княжичах – від керівників операції до її учасників.

 

«Я вважаю це за необхідне, поки ми детально не зрозуміємо, хто в чому винен і хто порушив інструкцію або наказ. Я не хочу більше ховати людей», – наголосив пан Троян.

 

Також у Нацполіції повідомляють, що сім'ям загиблих виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 800 тисяч гривень.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок перестрілки між двома підрозіділами поліції у Княжичах під Києвом в неділю вранці загинуло п’ятеро правоохоронців. Усі поліцейські були одягнені у спецзасоби і бронежилети.

 

Згодом поліція оголосила імена загиблих, серед них виявився начальник відділу управління спецпідрозділу КОРД майор Віталій Валецький, двоє оперативників та двоє співробітників Броварського управління ДСО.

 

Слідство веде Генпрокуратура, яка поки також нічого не коментує по суті масової загибелі поліцейських в Княжичах. За таку реакцію Арсена Авакова та інших керівників силових відомств розкритикували колишні очільники МВС.