У Княжичах розстріляли начальника управління КОРД Віталія Валецького: імена всіх загиблих

16:46, 04.12.2016
У Княжичах розстріляли начальника управління КОРД Віталія Валецького: імена всіх загиблих

Віталій Валецький, начальник відділу управління КОРД Національної поліції у Києві майор поліції. (Фото: В'ячеслав Аброськін (Facebook)

Міністерство внутрішніх справ та Нацполіція оприлюднили імена п’ятьох правоохоронців, які загинули під час перестрілки між правоохоронцями рано вранці 4 грудня у селі Княжичі під Києвом.
 
Серед загиблих виявився начальник відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії - КОРД - головного управління Нацполіції Києва, майор поліції Віталій Валецький.
 
Судячи з повідомлення керівника поліції Донецької обалсті, Валецький воював на Донбасі, де його знали за позивним "Пастор".
 
"Уночі загинув мій друг. Пастор. Світла пам'ять. Покійся з миром", - написав Амвроській у Фейсбуку.

Також у перестріці правоохоронців під Києвом загинули двоє оперативників з київського міського главку поліції.
 
Це оперуповноважений управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, старший лейтенант поліції Юліан Рудько, оперуповноважений управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, лейтенант поліції Олександр Маніца.
 
А також двоє співробітників ДСО - молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант поліції Євген Куртєв та молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант поліції Сергій Орлов. 
 
 
Олександр Маніца
 
Юліан Рудько
 
 
 
Євген Куртєв
 
 Сергій Орлов
 

Як повідомляла "УМ", у селі Княжичі Броварського району о 4 годині ранку у неділю сталася перестрілка між спецпідрозділами правоохоронців: загоном КОРД(екс-Беркут) і службою державної охорони. Речник МВС Артем Шевченко повідомив про п'ятьох загиблих поліцейських.

Перестрілку розслідуватиме Генпрокуратура, а поліція проводить службове розслідування.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль написав, що впевнений у тому, що правоохоронці не мали плану проведення спецопереції і не було штабу, який би координував усі дії.