Росія упевнилася в надійності протиповітряної оборони України

10:25, 02.12.2016
Росія упевнилася в надійності протиповітряної оборони України

Ракетні стрільби ЗСУ тривають другий день.

Російська сторона проявила підвищений інтерес до українських навчань в Херсонській області та переконалася у надійності протиповітряної оборони України.

 

Таку думку висловив журналістам начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

 

За його словами, російські військові уважно спостерігали за українськими стрільбами на полігоні на півострові Ягорлицький Кут.

 

«Літаки були, кораблі стояли, що стежили за цим пуском. Я думаю, вони теж упевнилися в тому, що протиповітряна оборона України на сьогоднішній день надійна», - каже генерал армії Муженко.

 

Під час навчань українські військові випробували відновлену і модернізовану на потужностях вітчизняних підприємств оборонного комплексу техніку ППО, зокрема, зенітно-ракетні комплекси С-300.

 

Нагадаємо, що 1-2 грудня ЗСУ проводять військові навчання Повітряних сил ППС в південній частині України, зокрема, і в акваторії Чорного моря, поблизу окупованого Криму.

 

Росія погрожувала ракетним ударом у випадку проведення Україною військових навчань поруч із Кримом. За ситуацією стежить особисто президент Росії Володимир Путін.

 

Утім, Україна розпочала ракетні стрільби попри погрози Росії. За даними Міноборони, у перший день навчань були успішно запущено 16 зенітних керованих ракет, які вразили умовні цілі.