Росія істерично готується збивати українські ракети з моря і землі

16:39, 30.11.2016
Росія істерично готується збивати українські ракети з моря і землі

Погрози росіян збивати українські ракети змахують на блеф.

Росія перевела системи протиповітряної оборони (ППО) в окупованому Криму на посилений режим роботи через навчальні ракетні стрільби України в акваторії Чорного моря, заплановані на 1-2 грудня. Таку істеричну реакцію агресора РНБО України прораховувала ще кілька місяців тому.

 

Про це повідомляє російське агентство ТАСС, посилаючись на джерело в «силових структурах» окупованого півострова у середу.

 

Окупанти, на правах анонімності, стверджують, що  проведення Україною навчальних ракетних стрільб є лише «своєрідним піар-ходом, метою якого є створення нервозної обстановки».

 

При цьому, загарбники сприймають цей «піар-хід»  як реальну і потенційну загрозу, тому перевели російські наземні і корабельні ППО в окупованому Криму на посилений режим роботи.

 

Водночас, політичний експерт, уродженець Криму Тарас Березовець вважає, що з  проведенням ракетних випробувань у районі тимчасово окупованого Криму Україна нарешті показала жорстку позицію з приводу незаконної анексії півострова.

 

«Поки що  ми обмежувалися дипломатичним тиском, санкціями і судовими позовами. Нарешті Україна показала свої зуби в Криму. І це тільки початок», - написав пан Березовець на своїй сторінці у Facebook.  

 

За його словами, «Москву добре бомбануло» від новини про українські ракетні випробування в акваторії Чорного моря, що стало зрозуміло після загрози збивати ракети, а також завдати ударів по самих пускових установках.

 

Тарас Березовець відзначає, що істерична реакція Міноборони Росії у зв'язку із запланованими Україною на 1-2 грудня стрільбами прораховувалася Радою нацбезпеки і оборони України ще кілька місяців тому.

 

У свою чергу, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що попри російські погрози ЗСУ проводитиме ракетні випробування та навчання відповідно до затверджених планів та графіків.

 

«Погрози застосувати зброю проти України – це спроби переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років», - сказав пан Турчинов.

 

І додав, що окрім погроз застосувати зброю, в Росії розгортаються нові дивізії безпосередньо біля українського кордону. Адже у вівторок, 29 листопада у Москві на засіданні колегії міністр оборони Росії Шойгу відрапортував про завершення формування двох мотострілецьких дивізій, розгорнутих у Бєлгородській та Воронезькій областях у безпосередній близькості до українського кордону.

 

«Україна діє в межах всіх міжнародних угод та взятих на себе міжнародних зобов’язань, тому ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на свідомі провокації з боку Російської Федерації з метою подальшої ескалації військової агресії в регіоні», - сказав секретар РНБО.

Як повідомляла «УМ», 25 листопада Росія звинуватила Україну в односторонніх намірах провести ракетні стрільби в районі повітряного простору окупованого Криму, який загарбники вважають своїм.

Офіційна Москва погрожує Києву ракетним ударом у відповідь на проведення Україною навчань в повітряному просторі над Чорним морем, поблизу окупованого Криму.

Міністерство оборони України допускає, що Росія може реалізувати свої погрози. Адже  Росія перекинула в Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ «Антей-2500». Утім, у Міноборони знаполягають, що Збройні сили України проведуть військові навчання попри погрози Росії.