Доброволець Едуард Зебін «Фізик» загинув під Авдіївкою

13:04, 30.11.2016
Доброволець Едуард Зебін «Фізик» загинув під Авдіївкою

Едуард Зебін "Фізик". (Фото з ФБ-сторінки Дмитра Коцюбайла)

Боєць першої штурмової роти ДУК «Правий сектор» Едуард Зебін з позивним «Фізик» загинув під час мінометного обстрілу промзони Авдіївки, поблизу окупованого Донецька в ніч на середу.

 

Про це повідомляють побратими загиблого воїна із «Правого сектору» і волонтери у соцмережах в середу.

 

«Зранку, при влучанні ворожої міни загинув наш боєць і побратим друг «Фізик», Зебін Едуард Миколайович, уроженець міста Дніпро. Друг «Фізик» вже тривалий час в складі 1 ОШР боронив українську землю і відстоював територіальну цілісність країни. Вишколений боєць, який не зважаючи на втрати і всі негаразди не жаліючи себе тримав бій зі зброєю в руках», - написав командир першої штурмової роти ДУК «ПС» Дмитро Коцюбайло з позивним «Да Вінчі» на своїй сторінці у Facebook.

Радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа повідомила подробиці загибелі воїна. За її даними, захисник України отримав черепно-мозкову травму, несумісну із життям, але медики боролися за життя «Фізика» до останнього.

« 6:09 Таня, у нас 200-й». Через 10 хвилин: «Таня, живий, пульс відновлюється, веземо в Авдіївську лікарню військовим». Дзвінок військового лікаря: «Поранений доставлений у стані клінічної смерті, черепно-мозкова травма несумісна з життям, вічна пам’ять Герою!», - написала пані Губа у Facebook.

На сторінці добровольця Зебіна у Facebook  зазначається, що йому було 40 років.

Волонтер Борис Пенчук зазначив, що «Фізик» був активним учасником Євромайдану, до війни жив у Полтаві з батьками.

«Незважаючи на всі мінські і нормандські домовленості, наших бійців під Авдіївкою в черговий раз накрили із забороненого озброєння. У найближчі дні Євген «Фізик» збирався їхати в Полтаву. Батьки вирішили, що ховати сина будуть у Дніпрі. Вічна і незгасна пам'ять Героям, що віддали свої життя за Україну!», - написав пан Пенчук у Facebook.


Водночас, начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив про те, що в результаті обстрілу бойовиками міста Авдіївка був поранений 49-річний чоловік, а також пошкоджені два будинки.

 

За його словами, пораненого мешканця госпіталізовано. Водночас, пан Аброськін чомусь не згадав про загибель добровольця «Фізика».