Росію налякали українські стрільби над окупованим Кримом

18:57, 25.11.2016
Росію налякали українські стрільби над окупованим Кримом

Росію лякають українські ракети.

Росія звинувачує Україну в односторонніх намірах провести ракетні стрільби в районі повітряного простору окупованого Криму, який загарбники вважають своїм. Росавіацію обурює, що Україна не погоджувала заплановані на 1-2 грудня стрільби із їхніми представниками.

 

Про це офіційно заявляє Федеральне агенство повітряного транспорту на своєму сайті у п’ятницю.

 

«В порушення всіх міжнародних угод Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення ракетних стрільб в суверенному повітряному просторі Російської Федерації в районі польотної інформації «Сімферополь», - нахабно заявляють у Росавіації.

 

Росіяни додають, що 24 листопада 2016 року «Україною було видано в нотах (авіаційне повідомлення) про активування небезпечних зон у повітряному просторі у зв'язку з планованими 1 і 2 грудня 2016 року ракетними стрільбами».

 

Відтак, Росавіація вимагає негайно скасувати дане рішення щодо «першої і другої небезпечних зон» і наголошує, що «в української сторони немає наміру конструктивно займатися нормалізацією повітряного простору над Чорним морем».

                                

Зауважимо, що при цьому Росія посилається на норми міжнародного права, які нібито порушує Україна, хоча саме Росією було незаконно анексовано український Крим.

 

Радник глави Росавіації Сергій Ізвольський припускає, що у зв’язку з намірами України польоти в районі Криму можуть бути заборонені.

 

Водночас, представник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов відмовився коментувати повідомлення Росавіації.

 

«Все, що стосується тимчасово окупованих територій – перебуває в компетенції або МЗС,  або міністерства з питань тимчасово окупованих територій», - зазначив він.