Віктор Янукович збирається перекинути свої злочини на євромайданівців

18:20, 25.11.2016
Віктор Янукович збирається перекинути свої злочини на євромайданівців

Віктор Янукович в Ростовському обласному суді. (Фото ТАСС)

Колишній президент Віктор Янукович стверджує, що разом із помічниками зібрав цілих три томи матеріалів про злочини на Євромайдані і має намір просити залучити їх до справи, яка слухається у Святошинському районному суді міста Києва.

 

Про це він заявив в інтерв'ю російському каналу «Росія 24» у п’ятницю.

 

«Це додаткові свідчення тих злочинів, які були скоєні на Майдані. І ми будемо просити Святошинський суд і Генпрокуратуру України, щоб ці матеріали були вивчені та залучені до справи», – сказав Янукович.

 

На думку втікача, ця справа «не може бути розглянута без слідства щодо загиблих співробітників правоохоронних органів».

 

«Ці злочини залишились безкарними. Це порушення Конституції. Всі прикриваються «майданними» законами, які не дають слідчим об'єктивно підійти до цього розслідування», – виправдовується Віктор Янукович.

 

На його переконання, розстріли учасників акції та бійців спецпідрозділу «Беркут» велися «з одних і тих же будівель».

 

Як повідомляла «УМ», у п'ятницю мав відбутися допит Януковича Святошинським райсудом столиці в режимі відеоконференції з Ростовським обласним судом Росії.

 

Янукович прибув до суду і відеозв'язок була налагоджений, однак через неявку п’ятьох обвинувачених «беркутівців», яких заблокували активісти «Правого сектору» в Лук'янівському СІЗО, засідання було перенесене на 28 листопада на 13:00 за київським часом.

 

«Беркутівців» обвинувачують у вбивстві 48 євромайданівців в центрі Києва 20 лютого 2014 року.