Анжеліка Рудницька закликає всіх до відвертої розмови про Голодомор

16:12, 25.11.2016
Анжеліка Рудницька закликає всіх до відвертої розмови про Голодомор

До традиційних заходів з вшанування пам’ятіжертв голодоморів, які проходять в Україні у четверту суботу листопада, долучилися і Мистецька агенція «Територія А» та Національний палац мистецтв «Україна». З ініціативи відомої співачки і волонтера Анжеліки Рудницької 26 листопада о 17:30 у малому залі палацу відбудеться благодійно-просвітницька акція «Свічка Пам’яті».

 

Це дійство організатори вирішили перетворити на живий діалог, запросивши до розмови відомого історика і дослідника 20-30-х років минулого століття Людмилу Гриневич з відкритою лекцією про Голодомор.  

 

Також під час акції прозвучать народні псальми від гурту «Стодивниця» та духовна музика у виконанні хору Київської православної богословської академії «Axios», а такожпоезія у виконанні Ахтема Сеїтаблаєва, Катерини Степанкової, Наталі Васько, Лариси Руснак, Анатолія Матвійчука та пісня «Свічка» від народної артистки Оксани Білозір.

 

У цей день, переконані організатори, не може звучати інша музика, окрім духовної, а оплески треба замінити молитвами. «Про це складно говорити, про це страшно чути. Але знаючи правду про наше минуле ми краще пізнаємо себе, глибше розуміємо нинішні проблеми і запам’ятовуємо уроки історії, яка не повинна повторитися знову. Ми вирішили запросити усіх небайдужих провести цей особливо щемливий вечір разом, щоб поспілкуватися і запалити свою свічку пам’яті, яку кожен понесе додому разом із знаннями і пересторогами. Ми повинні це розуміти, пам’ятати, розповідати іншим», - говорить Анжеліка Рудницька.

 

Цю акцію Анжеліка Рудницька, як і багато попередніх, також поєднала зі своїми волонтерськими проектами. «Цього разу кошти, зібрані від продажу квитків, підуть на підтримку геріатричного центру в Станиці Луганській, що на лінії перетину з окупованою територією, якому потрібні постільна білизна, пральна машина, холодильник», - зазначила вона.

 

Квитки можна придбати у касах у палаці «Україна».

 

Акредитація за телефоном: 044-531-97-53

 

Партнерами «Свічки Пам’яті» також виступили ГО «Ділові українські жінки», Інститут національної пам’яті, Центр фольклору та етнографії Інституту філології КНУ ім.Тараса Шевченка.