Олександр Єфремов сидітиме під арештом ще два місяці

10:45, 25.11.2016
Олександр Єфремов сидітиме під арештом ще два місяці

Олександр Єфремов перебуватиме під вартою до 22 січня 2017 року.

Печерський районний суд Києва продовжив арешт колишнього керівника парламентскої фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до 22 січня 2017 року в четвер пізно ввечері.

 

Відповідне рішення прийняв слідчий суддя Володимир Карабань, тим самим задовольнивши клопотання прокуратури.

 

«Суд ухвалив: клопотання задовольнити - продовжити строк тримання під вартою Олександра Єфремова до 22 січня 2017 року», - оголосив суддя Карабань лише резулятивну частину рішення.

 

Повний текст ухвали буде оголошений 29 листопада 2016 року.

 

Сам Єфремов, якому інкримінують сепаратизм і участь у створенні так званої ЛНР, заявив, що обурений цим рішенням і вважає його незаконним.

 

Одіозний «регіонал» заявив, що 25 листопада його захист має намір подати апеляційну скаргу на це рішення.

 

Водночас, за годину до цього, пан Єфремов відмовився у залі суду від послуг своїх адвокатів, мовляв, він не бачить сенсу в їх допомозі, адже «суд не задовольняє жодне клопотання».

 

Утім, пан Єфремов вочевидь, хотів затягнути розгляд питання про продовження міри запобіжного заходу у вигляді арешту. Але це йому не вдалося.

 

Після такої досить неочікуваної заяви Єфремова, суддя заявив, що «це ваше право», і відправився в нарадчу кімнату для прийняття рішення по суті клопотання прокуратури щодо продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Ще раніше суддя Володимир Карабань звинуватив адвоката Олександра Єфремова Євгена Солодка в затягуванні судового процесу, бо той зачитував документи «з якими ознайомлені всі учасники процесу».

 

Як повідомляла «УМ», скандально відомий Олександр Єфремов, затриманий на борту літака «Київ-Відень» у липні 2016 року, підозрюється у сприянні при створенні терористичної організації ЛНР та у сепаратизмі.

 

Напередодні колишні депутати від Партії регіонів Олександр Єфремов і Володимир Медяник стверджували в судовому засіданні, що вони нікого не закликали до зміни меж території України, не обговорювали проведення місцевого «референдуму» і не вели перемовин про створення так званої ЛНР.