Україна таки отримає безвіз разом з Грузією

07:03, 18.11.2016

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради Європейського Союзу на рівні послів про безвізовий режим для громадян України і закликав ЄС без зволікання завершити цей процес.

"Вітаю довгоочікуване рішення Ради ЄС на рівні послів про безвіз для України. Закликаю ЄС завершити процес надання безвізового режиму для України без подальших зволікань та виконати свої зобов'язання", - йдеться в повідомленнях, оприлюднених в офіційному акаунті Порошенка у Twitter у четвер увечері.

Перед цим Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) від імені Ради Євросоюзу домовився щодо позиції на переговорах із лібералізації візового режиму для України. Як зазначено в поширеному комюніке ради, комітет підтвердив пропозицію Європейської комісії надати безвізовий режим для громадян України під час поїздок до ЄС на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Також Рада ЄС вважає, що лібералізація візового режиму для України має відбутися одночасно з набуттям чинності новим механізмом призупинення безвізового режиму ЄС із третіми країнами.

На підставі цього мандата керівництво Ради розпочне переговори з Європейським парламентом.

Таким чином, Україна отримає "безвіз" одночасно з Грузією, щодо якої таке рішення вже було схвалене раніше.