Путін і Держдума Росії аплодують перемозі Трампа

12:11, 09.11.2016

Президент Росії Володимир Путін телеграмою привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах президента США. Водночас, депутати Державної Думи Росії зустріли оплесками новину про перемогу кандидата від Республіканської партії.

 

Про це повідомляють офіційні сайти Кремля і Держдуми Росії в середу.

 

У телеграмі Володимир Путін «висловив надію на спільну роботу з виведення російсько-американських відносин з кризового стану» і побажав Дональду Трампу «успіхів у такій відповідальній діяльності на чолі держави».

 

Російський президент також сподівається на «вирішенням актуальних питань міжнародного порядку денного та пошук ефективних відповідей на виклики глобальної безпеки».

 

Водночас, депутати Держдуми Росії зустріли оплесками новину про перемогу республіканця Трампа на виборах президента США.

 

«Дорогі друзі, шановні колеги, три хвилини тому Хілларі Клінтон визнала свою поразку на виборах президента Сполучених Штатів, а секунду тому Трамп почав свою промову, як обраний президент Сполучених Штатів Америки, із чим і я вас усіх вітаю!», – сказав депутат-міжнародник В'ячеслав Ніконов від «Єдиної Росії» на засіданні нижньої палати російського парламенту.

 

У відповідь на його слова депутати стали аплодувати.

 

У свою чергу, Дональд Трамп під час своєї промови, як переможця виборів, запевнив американців, що вони зможуть пишатися своїм новообраним президентом.

 

«Ми сподіваємося робити роботу, яка, маю надію, зробить вас гордими за свого президента», - сказав він. Трамп також зазначив, що закінчився «дивовижний» період його виборчої кампанії.

 

Нагадаємо, що мільярдер Дональд Трамп здобув приголомшливу перемогу на президентських виборах: його підтримали щонайменше 278 голосів виборників. Для перемоги одному з кандидатів достатньо було набрати 270 голосів.

 

Офіційно 45-й президент США проголосить присягу й заступить на посаду 20 січня 2017 року.