Світові фінансові ринки і долар США падають через перемогу Трампа

08:19, 09.11.2016

Курс американського долара і світові фінансові ринки падають у міру підрахунку голосів на президентських виборах в США. Це відбувається на тлі новин про те, що на виборах президента США лідирує кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

 

Про це повідомляє ВВС у середу вранці.

 

Долар США упав по відношенню до євро, швейцарського франка і японської єни на тлі надходження результатів із виборів президента США.

 

Упродовж доби долар управ на 3,5% по відношенню єни, на 1,8% щодо євро і на 2% щодо франка. На тлі американських виборів обвалився також мексиканський песо.

 

За даними на 6:15 за київським часом, євро до долара зміцнився більш ніж на 2% до 1,12 долара, а фунт - більш ніж на 1%.

 

Долар більш ніж на 3% подешевшав до японської ієни і більш ніж на 2% до швейцарського франка.

 

Водночас, новини про можливу перемогу Трампа призвели до паніки на ринках. Ф'ючерси на індекс S&P 500 впали більш ніж на 4,3%. На 3,6% обвалилися ф'ючерси на індекс Dow Jones. Інвестори, купуючи ф'ючерси, роблять ставки на значення індексу в майбутньому, в даному випадку в грудні.

 

Світові ЗМІ відзначають, що паніка на ринках призвела до зростання попиту на різні «захисні активи», наприклад, казначейські облігації США.

 

Мало цього, обвалилися й усі азіатські біржі. Японський індекс Nikkei впав на 4%.