В’їзд до України заборонено для 140 російських артистів

09:27, 05.11.2016

Служба безпеки України заборонила в'їзд до країни близько 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - в період з 3 грудня 2015 року по 29 жовтня 2016 року.

 

Про це йдеться у відповіді голови СБУ Василя Грицака на депутатський запит Ольги Червакової, який вона оприлюднила на своїй сторінці в Facebook.

 

«За результатами перевірки було виявлено низку осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України», - йдеться у відповіді голови СБУ.

 

У спецслужбі не вказують прізвища російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну.

 

За словами депутата Червакової, активісти руху «Відсіч» стверджують, що направили в СБУ подібний запит «з переліком артистів-пропагандистів» ще рік тому, проте на їх звернення ніхто не відповів. Тож 12 жовтня Ольга Червакова відправила депутатське звернення голові СБУ Василю Грицаку.

 

«Сподіваюсь, це (відповідь голови СБУ – Ред.) закриє дискусію про тотальне неробство спецслужб в цьому напрямку, рівно як і дискусію щодо необхідності внесення в парламентську залу законопроектів, які рівно нічого не змінять, а лише дадуть піар-привід авторам», - констатує пані Червакова.

 

Як повідомляла "УМ", раніше СБУ заборонила в'їзд до України для співачки Наташі Корольової, а також низки інших російських артистів, які підтримали анексію Криму.