Матвій Ганапольський погрожує покинути Україну через мову в ефірі

11:50, 02.11.2016
Матвій Ганапольський погрожує покинути Україну через мову в ефірі

(Фото: Facebook Матвія Ганапольського)

Журналіст Матвій Ганапольський пригрозив покинути Україну через новий закон про квоти українською мови в радіоефірі. Про це він заявив під час своєї програми на NewsOne.


За словами Ганапольского, для нього принциповим є сам факт обмеження, а не питання мови. Журналіст додав, що українська нація першочергово була двомовною. 


"У ту хвилину, якщо хто-небудь підійде до мене, навіть Порошенко, і скаже, якою мовою я маю говорити з моїми глядачами у моєму ефірі, це буде останій день моєї роботи в Україні", - заявив Ганапольський. 


Натомість Віталій Портніков звинуватив Ганапольського у зневазі, оскільки журналіст чудово володіє українською мовою. 

"Хочу засвідчити, що Матвій досконало володіє українською мовою. Я був його спадкоємцем в якості кореспондента української служби "Радіо Свобода" в Москві. Матвій - один із засновників української служби Бі-Бі-Сі. Українська мова ефіру йому аж ніяк не заважала. Небажання користуватись в ефірі мовою, якою ти досконало володієш, я можу пояснити тільки зневагою. Або бажанням працювати виключно з аудиторією, ласою до пропагандистських витребеньок", - заявив Портніков.

Нагадаємо, у липні 2016 року Матвій Ганапольський отримав українське громадянство. Його привітав особисто  тодійшній глава адміністрації президента Борис Ложкін. Тоді Ганапольський заявляв, що пишається українським громадянством.

Ганапольський народився у Львові, але більшу частину життя провів у Росії. Журналіст веде шоу "Ранок із Матвієм Ганапольським" на "Радіо-Ера" з березня 2016 року і працює на телеканалі NewsOne.

Як повідомляла "УМ", ді-джей Анастасія Топольська також висловила обурення з приводу вступу з 8 листопада в дію закону про квоти на українську музику в ефірі.