Найстаріший актор світу Володимир Зельдін помер у Москві

09:49, 31.10.2016
Найстаріший актор світу Володимир Зельдін помер у Москві

Володимир Зельдін.

Найстаріший актор планети Володимир Зельдін помер на на 102 році життя у Москві у понеділок вранці, близько 8:00 за київським часом.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на повідомення довідкової Науково-дослідницького інституту імені Скліфосовського.

 

Раніше дружина актора Іветта Капралова повідомляла, що протягом трьох тижнів пан Зельдін лікувався у військовому шпиталі, але 29 жовтня його перевели до інституту імені Скліфосовського.

 

Володимир Зельдін внесений до Книги рекордів Гіннесса, як найстаріший актор планети. Адже він є першим у світі професійним театральним актором, що переступив 100-річний ювілей, залишаючись у професії.

 

Пан Зельдін продовжував грати і до останніх днів залишався провідним актором Центрального академічного театру російської армії. Свій 101-й день народження актор зустрів на сцені рідного театру, де зіграв головну роль в присвяченому йому виставі «Танці з учителем».

 

Володимир Зельдін - радянський і російський актор театру і кіно, артист Центрального академічного театру Російської армії з 1945 року. Народний артист СРСР (1975). Лауреат Сталінської премії другого ступеня (1951) та Премії Уряду РФ (2008). Повний кавалер ордена «За заслуги перед Вітчизною».

 

Зельдін також відомий глядачам своїми ролями у таких фільмах, як «Свинарка і пастух», «Карнавальна ніч», «Дядя Ваня», «Десять негренят» та інших.