Журналіст Роман Сущенко потрапив у пастку ФСБ

10:51, 22.10.2016
Журналіст Роман Сущенко потрапив у пастку ФСБ

Роман Сущенко чимось зацікавив ФСБ.

Арештований в Москві за звинувачуванням у шпигунстві спеціальний кореспондент агенції «Укрінформ» журналіст Роман Сущенко потрапив у підготовлену пастку ФСБ Росії.

 

Таке переконання в інтерв'ю агенції «Укрінформ» висловив адвокат політв’язня Марк Фейгін.  

 

На його думку, проти його підзахисного ФСБ підготувала «пастку з використанням багаторічних сімейних і дружніх контактів».

 

«Зрозуміло, що проти Романа Володимировича російськими спецслужбами велася оперативна розробка. З метою дістати його була підготовлена пастка, причому з використанням його багаторічних сімейних і дружніх контактів», - заявив пан Фейгін.

 

За його словами, «в справі Сущенка все настільки просто, що ніякою «бондіаною» не пахне».

 

При цьому, адвокат Фейгін не може озвучити конкретнішу інформацію, оскільки цей  процес засекречений через нібито наявну в ньому «держтаємницю». Саме через це ускладнюється можливість отримання журналістом статусу політв'язня. 

 

На думку адвоката, головним завданням захисту у так званій «справі Сущенка» є формулювання «гранично жорсткої артикульованої позиції».

 

«Не можна так далеко заходити за червону лінію. Неприпустимо так поводитися із загальновизнаними журналістами-міжнародниками», – наголошує пан Фейгін.

 

Нагадаємо, що французький спецкор «Укрінформу» Роман Сущенко був затриманий 30 вересня російськими спецслужбами, коли прилетів до Москви з Парижу з приватним візитом.

 

Сущенка звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, рішенням суду його арештовано на два місяці - до 30 листопада.

 

7 жовтня слідство в РФ пред'явило українському журналістові офіційне звинувачення в шпигунстві.