Надію Савченко допитують в СБУ

21:34, 17.10.2016
Надію Савченко допитують в СБУ

Надія Савченко під час перерви між допитами.

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Надія Савченко дала свідчення слідчим СБУ щодо своєї поїздки на окуповану територію Донбасу. Після невеликої перерви, вона знову поїхала до СБУ на допит в понеділок ввечері.

 

Про це депутат Савченко повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна».

 

«Сьогодні я була в СБУ, дала всі свідчення. Тому особливо ті депутати, яких це дуже цікавить, можуть поцікавитися в СБУ. Свідчення я надала. .... Я після вас відразу повертаюся на допити до СБУ. Вони тривають довго», - повідомила Надія Савченко.

 

Надія Савченко також пояснила, що під час поїздки на окуповані території відстежувала шляхи доставки контрабанди.

 

«Я їм (в ПАРЄ - Ред.) пояснила, що окуповані території... ці території не є окупованими. Точніше, вони не є підконтрольними України. Тому я ходила в таких зонах, я дійсно спілкувалася з людьми. Це не були нічиї запрошення, це відбувалося перші 3 місяці. Я відстежувала насамперед шляхи контрабанди, де вони можливі, які вони можливі. Всю інформацію, яку я здобувала, я передавала відповідним органам», - переконує Савченко.

 

Депутат Савченко також додала, що на окупованих територіях зростає невдоволення владою ватажків ЛНР і ДНР Ігоря Плотницького та Олександра Захарченка.

 

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні, виступаючи в Парламентській асамблеї Ради Європи, Савченко повідомила, що відвідувала окуповані бойовиками території.

 

Колишній політв’язень Надія Савченко неодноразово публічно виступала за ведення діалогу з представниками незаконних «республік» з питання обміну українських полонених, що викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.