Дружина міністра культури Оксана Батько-Нищук померла уві сні

12:01, 07.10.2016
Дружина міністра культури Оксана Батько-Нищук померла уві сні

Оксана Батько-Нищук і Євген Нищук.

Дружина міністра культури Євгена Нищука, актриса Оксана Батько-Нищук померла на 43 році життя у п’ятницю.

Син Нищуків, 21-річний Олекса лишився сиротою.

Про жахливу втрату повідомив особисто міністр культури Євген Нищук.

«Зі сну не стало матері мого сина, надзвичайно талановитої актриси, моєї дружини, рідної душі Оксани Батько-Нищук. Дуже щирої та відкритої людини, яка так сильно любила людей. Яка, чутливо і близько до себе сприймала світ навколо і через таку любов ставала вразливою...» - написав Євген у Facebook.

Смерть дружини стала для нього «шоком і шаленою втратою».

«Її блискуча Мавка з «Лісової пісні» наших студентських років завжди буде образом невмирущості... Її одержимість і розтерзаність з Богданом Ступкою у «Королі Лірі» вражала всіх чесністю.. Наша любов в «Ассо та Піаф» була відображенням складних, але таких великих і сильних почуттів..», - так згадує Євген Нищук.  

 

«Це шок.. Це шалена втрата... Це переживання за сина, як він це перенесе.. Дуже боляче.. Поставте, прошу, за Оксану свічечку в церкві..», - просить Євген друзів та знайомих

 

У соцмережах вже висловлюють співчуття родині Нищуків усі, хто знав його дружину Оксану особисто і як відому акторку театру імені Івана Франка. «Мої щирі співчуття Євгенові Нищуку з приводу смерті дружини, акторки Оксани Батько-Нищук», - пише написав поет і художник Анатолій Дністровий.

Оксана Батько-Нищук народилася в 1973 році в місті Коломия Івано-Франківської області. Закінчила факультет театрального мистецтва Київського національного університету театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого.

Працювала актрисою Національного українського драматичного театру ім. Івана Франка в Києві. Разом з Євгеном Нищуком виховувала сина Олексу.

 

 

Зауважимо, що у п’ятницю ввечері, о 18.00 в приміщенні Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка мала відбудетися зустріч черкащан з міністром культури Євгеном Нищуком.

Він планував привітати колектив Черкаського драмтеатру з відкриттям Ювілейного театрального сезону та подивитися нову виставу-мюзикл «Танго Марії». Утім цю поїздку до Черкас скасовано.