Втікач Олександр Онищенко може мати російське громадянство

18:50, 06.10.2016
Втікач Олександр Онищенко може мати російське громадянство

Олександр Онищенко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура(САП) направила до Росії запит на видачу депутата Олександра Онищенка у зв'язку з інформацією про отримання Онищенком громадянства Росії. Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький у Facebook.

За словами Холодницького, Онищенко періодично з'являється в Росії.

"Систематично здійснюючи перельоти між Лондоном та Москвою на літаку марки "EMBRAER 135 BJ" бортовий номер якого складається з ініціалів підозрюваного, він(Онищенко) суперечить своїм же заявам щодо постійного місця проживання, яке знаходиться, за його численними відео включеннями в Лондонських апартаментах", - заявив Холодницький.

 

У свою чергу Онищенко у коментарі "Українській правді" заперечив наявність у себе російського паспорта і зазначив, що зараз перебуває у Лондоні.

 

Як повідомляла "УМ", 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. Проте, на момент голосування Онищенко уже втік за кордон.

Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються у суму понад 1,6 мільярда гривень.