Телеканал "Інтер" огородили 5 кільцями озброєних військових і поліції

17:45, 06.10.2016
Телеканал "Інтер" огородили 5 кільцями озброєних військових і поліції

Активісти збирались зносити паркан біля "Інтера" (Фото: Левко Стек)

Будівлю телеканалу "Інтер" на вулиці Дмитрівській в Києві оточили п'ять кордонів правоохоронців.

Сама вулиця перекрита на проїзд - пропускають лише поодинокі трамваї, повідомляють "УМ" очевидці.

"Будівлю центрального офісу "Інтера", яку раніше огородили парканом з колючим дротом, охороняє поліція. Поруч також стоять кордони військових. Вулиця перекрита. Перекритий також "чорний вхід" до будівлі, куд заходили журналістми", - повідомила "Україні молодій" Валерія, що проходила повз будівлю.



Неподалік від "Інтера" також перебувають кілька автобусів з бійцями Національної гвардії.

Посилена охорона пов'язана з тим, що на каналі очікують нової атаки, оскільки представники крайно-правих організацій погрожували знести захисний паркан на вулиці Дмитрівській.


"Зносити паркан довкола "Інтеру" прийшло близько 20 людей. Правоохоронців у рази більше. Кажуть, сили нерівні, тому акція відміняється", - написав у Twitter журналіст "Радіо Свобода" Левко Стек.

Наразі обстановка спокійна і протестувальників біля будівлі телеканалу не спостерігається, повідомляє "Інтерфакс-Україна".


Водночас до правоохоронців підійшов молодий чоловік, який розповів їм, що активісти мають намір демонтувати встановлений паркан. Зараз він продовжує спілкуватися з силовиками.


Раніше на телеканалі заявили, що занепокоєні іфнормацію про можливі чергові напади, які мають відбутися 6 жовтня. Представники "Інтера" звернулися до Президента Петра Порошенка і із проханням захистити телеканал від нападу радикалів. Також телеканал звернувся у Генпрокуратуру, СБУ і Нацполіцію з вимогою взяти ситуацію під контроль і не допустити нових нападів.

Як повідомляла "УМ", 4 вересня підпалили офіс "Інтера" на вулиці Щусєва, який відповідав за новини на телеканалі, зокрема, за програму "Подробиці".

Наступного дня, 5 вересня, біля центрального офісу "Інтера" на вул. Дмитрівській кілька ветеранських організацій розпочали, як вони заявили, безстрокову акцію блокування телеканалу. Учасники заходу називали «Інтер» «агентом Кремля». Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.