Віктор Янукович підозрюється у державній зраді

17:23, 05.10.2016
Віктор Янукович підозрюється у державній зраді

Генпрокурор Луценко із підлеглими формулюють обвинувачення Януковичу. (Фото прес-служби ГПУ)

Діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації у питаннях, які стосуються національної безпеки.

 

Такого висновку дійшли слідчі Генпрокуратури, які відповідають за формування обвинувачення екс-президенту у створенні ним злочинної організації.

 

Про це повідомили на офіційному сайті Генпрокуратури, за результатами робочої наради Генпрокурора Юрія Луценка із заступниками та керівниками підрозділів відомства, яка відбулася у середу.

 

Генпрокурор провів нараду, щоб перевірити готовність і стан розслідування кримінальних проваджень у справі Януковича.

 

На переконання слідчих, Янукович на посаді президента «працював» на Росію, «про що свідчать підписані ним укази, призначення на ключові посади осіб із російським громадянством, тощо».

 

«Відповідно, діяльність Віктора Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінального процесуального кодексу України. Діяння Януковича розглядаються за наступними напрямками: умисні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», - йдеться у повідомленні ГПУ.  

 

Відтепер, подібні наради щодо Януковича Генпрокурор Луценко планує проводити щотижня.

 

Нагадаємо, що Віктор Янукович втік з України за сприяння російських спецслужб в розпал Революції Гідності. Нині він перебуває в Росії.