Генпрокуратура Росії засвітила прізвища майже 300 зрадників України

11:54, 30.09.2016
Генпрокуратура Росії засвітила прізвища майже 300 зрадників України

Колишній президент Віктор Янукович вже після відсторонення з посади глави держави і втечі до Росії намагався вивести з громадянства України прокурорів, які перебували  в анексованому Росією Криму в березні 2014 року. Тож Україна отримала від Росії дані про 291 державного зрадника в прокурорських погонах.

 

Це засвідчує офіційний лист від Генпрокуратури Росії до Генпрокуратури України, який оприлюднив на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю Генпрокурор Юрій Луценко.

 

«Вчора отримав листа від російської Генпрокуратури. Дуже стурбовані нашим кримінальним переслідуванням за державну зраду прокурорів АР Крим. Доводять до мого відома, що в березні 2014 р. у м. Ростов-на-Дону Янукович підписав Указ про вихід з громадянства Україна 590 осіб прокурорського складу», - написав Луценко.

 

 

Генпрокурор України радіє, що «завдяки офіційному листу Генпрокуратури Росії  українські слідчі отримали беззаперечний доказ вини 229 колишніх українських прокурорів, яким вже оголошено про підозру».

 

«Також ми тепер маємо всі дані ще про 291 зрадника. З огляду на це я підписав подяку начальнику управління Генпрокуратури Росії І. Каминіну», - іронізує пан Луценко.

 

 

Генпрокурор також нагадує, що втікач Янукович не мав державної печатки, яку мав би поставити на справжньому Указі про виведення зрадників з українського громадянства.

 

«Двічі не судимий екс-президент Янукович пробує підвищити свій воровський статус. Від простого баклана він намагається піднятися до козирного фраєра. Але щоб фуфло гнати треба мізки. Мушу розчарувати і Генпрокуратуру Росії і зальотного шулєра - на справжньому Указі Президента України, крім підпису має бути Державна печатка. Її Янукович, на щастя, вкрасти забув. Фьодорович, двійка! Сідай», - зазначив Юрій Луценко.