Вбивство Євгена Жиліна в Росії могла інсценувати ФСБ

09:07, 20.09.2016
Вбивство Євгена Жиліна в Росії могла інсценувати ФСБ

Євген Жиліну Харкові міг бути цінним агентом ФСБ. (Фото з архіву.)

Убивство лідера харківської організації «Оплот» Євгена Жиліна в Росії могло бути операцією прикриття для цінного агента російських спецслужб.

Адже офіційного підтвердження тому, що Євген Жилін справді убитий, від російських правоохоронних органів досі немає.

На цьому наголошують радники міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко і Зорян Шкіряк у вівторок.

«Це або правда, яку потрібно перевірити, або операція прикриття для цінного агента російських спецслужб», - написав депутат Геращенко  у Facebook.

Пан Геращенко нагадав, що Євген Жилін досі підозрюється в організації невдалого замаху на вбивство мера Харкова Геннадія Кернеса з мотивів помсти.

Водночас Зорян Шкіряк в ефірі телеканалу «112 Україна» зазначив, що підтвердження смерті Жиліна від російських правоохоронних органів поки немає.

«Особисто мені хочеться вірити в інформацію про вбивство, хочеться вірити в те, що Жилін жив, як шакал, і здох, як шакал... Ми всі чудово пам'ятаємо, що ця одіозна постать з себе представляла», - сказав пан Шкіряк.

Радник міністра також нагадав, що Євген Жилін в Україні оголошений в розшук і звинувачується за 4 тяжкими статтями Кримінального кодексу, у тому числі в тероризмі і створенні незаконних збройних формувань.

Пан Шкіряк також не виключає, що насправді заявлене вбивство Жиліна могло бути лише інсценуванням, яке влаштували російські спецслужби. «Часто-густо ФСБ може організовувати ось такі спецоперації під прикриттям, для того щоб імітувати смерть потрібного їм агента», – сказав Зорян Шкіряк.

Нагадаємо, що за даними неназваного джерела російського агентства "Інтерфакс" одіозний сепаратист, лідер харківського Антимайдану Євген Жилін був убитий в  ресторані «Вітерець» елітного селища Горки-2, що в Підмоков’ї у понеділок ввечері.

Кілер чекав на Жиліна з другом у ресторані і відкрив вогонь, тільки-но ті зайшли до закладу. У результаті від отриманих ран 40-річний Євген Жилін помер на місці, а його супутник Андрій Козирєв був поранений.