Паралімпійці України отримають 3,3 мільйони доларів призових

12:23, 19.09.2016
Паралімпійці України отримають 3,3 мільйони доларів призових

Міністерство молоді та спорту оперативно виплатить заслужені призові паралімпійцям. Вже до 22 вересня кожен спортсмен отримає на свою картку державні преміальні. Згідно підрахунків «України молодої», фантастичні перемоги наших паралімпійців обійдуться держбюджету приблизно в 3,3 мільйони доларів США цілком заслужених призових.

 

Як повідомив міністр молоді і спорту Ігор Жданов у понеділок, вже підписані відповідні накази щодо виплат винагород спортсменам за підсумками участі в Іграх у Ріо.

 

«Також прийнято рішення, що всім переможцям та призерам Паралімпіади будуть виплачені максимальні призові, без приставки «до»: І місце – 40 тис. доларів США; ІІ місце – 26 тис. доларів США; ІІІ місце – 18 тис. доларів США. Призові виплачуються по курсу НБУ на день зарахування коштів на картки», - цитує пана Жданова прес-служба Міністерства молоді і спорту.

 

Оскільки наша збірна здобула у Ріо 41 золоту медаль, загальна виплата винагород паралімпійським чемпіонам складе 1,64 млн. доларів США. Срібні (37 медалей) і бронзові призери (39 медалей) отримають 962 тис. і 702 тис. доларів відповідно.

 

Простий підрахунок вказує, що загальна сума виплат заслужених призових українським паралімпійцям складе рівно 3 304 000 доларів США.

 

Цікаво, що згідно озвучених сум призових, найрезультативніший паралімпієць збірної -  плавець Максим Крипак (здобув 5 золотих і 3 срібних медалей) має отримати 278 тис. доларів США.

 

Додамо, що на Паралімпіаді-2016 українські спортсмени встановили 109 рекордів у трьох видах спорту.

 

Так, у плаванні встановлено 94 рекорди, в легкій атлетиці – 14, у пауерліфтингу – 1 рекорд. Серед них 22 рекорди світу, 32 паралімпійські рекорди та 54 рекорди Європи.