Скандальну суддю Оксану Царевич таки звільнили

20:45, 15.09.2016
Скандальну суддю Оксану Царевич таки звільнили

Навряд чи Оксана Царевич була задоволена рішенням ВРЮ (фото прес-служби ВРЮ)

Вища рада юстиції схвалила звільнення за порушення присяги судді Печерського райсуду м.Києва Оксани Царевич.

 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав адвокат Небесної сотні та "автомайданівець" Роман Маселко.

 

"По Царевич внесли подання про звільнення за порушення присяги. 13 членів ВРЮ за, 2 - проти. Тепер слово за Президентом. Справу розглядали 5 годин без перерви. Царевич надала 500 сторінок пояснень і привела в якості свідка колишнього прокурора , який подавав на неї заяву у ТСК. Нажаль, ВРЮ відмовилась заслухати цього цікавого свідка" - пише Роман.

 

На сайті ВРЮ вказано, що під час перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Миколою Гусаком, встановлено, що "суддею Царевич О.І. розглянуто низку справ, в яких громадяни визнані винними у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу)".

 

Микола Гусак зауважив: «При існуванні презумпції невинуватості, яка поширюється і на склад адміністративного правопорушення у справах, що розглянуті суддею Царевич О.І., заперечення особами, які притягались до відповідальності, викладених в протоколах обставин, не спростовані судом…Таким чином, допущені суддею Царевич О.І. грубі порушення законодавства можуть викликати сумнів у її об'єктивності, неупередженості, незалежності, чесності, сумлінності та справедливості, крім того, порочити звання судді, що є порушенням присяги»

 

Нагадаємо, нещодавно ВРЮ відсторонила від роботи іншого суддю, Сергія Вовка