Ірина Гусєва виборола "срібло", а Олександр Косінов - "бронзу"

22:58, 09.09.2016
Ірина Гусєва виборола "срібло", а Олександр Косінов - "бронзу"

Ірина Гусєва з Рівного виборола "срібло" на змаганнях з дзюдо у ваговій категорії до 63 кілограмів на Паралімпіаді в Ріо.

Гусєва поступилася представниці Куби Деліведіс Родрігес.

 

Ірина Гусєва займається боротьбою дзюдо з 12 років, чотири рази ставала чемпіонкою у складі збірної України серед молоді, сама організовувала турніри з дзюдо для дітей у рідному Рівному. У 2014 році Ірина виборола золоту медалт на чемпіонаті світу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, що проходив США.

 

В Ірини є сестра-близнючка Катерина, яка також займається дзюдо, проте не бере участі у цьогорічній Паралмпіаді. Катерина вииграла золоту медаль на Дефлімпійських іграх в Софії.


Сестри Гусєви у дитинстві разом ходили на тренування і в 16 років стали майстрами спорту.

"Ми з Катею були як одна команда, - каже Ірина. - Вона правша, я - шульга. Сестра навчила мене робити прийоми правою рукою, а я її - лівої. У кожної був свій коронний прийом, ми часто ними обмінювалися, вводячи противника в оману. На змаганнях завжди виступали разом, але в різних групах. Суперники нарікали: "Таке відчуття, що борешся не з однією, а відразу з двома сестрами Гусєвими." У нас завжди працював закон парності: якщо програвала я, сестра теж зазнавала поразки".

Олександр Косінов виборов бронзову медаль у ваговій категорії 81 кг.