У Криму побили Ігоря Мовенка за українську символіку

16:16, 09.09.2016
У Криму побили Ігоря Мовенка за українську символіку

7 вересня в анексованому Росією Севастополі побили Ігоря Мовенка за українську символіку і наклейку з логотипом батальйону "Азов" на велосипеді. Про це повідомила "Кримська правозахисна група".

 

Зараз чоловік із серйозними травмами перебуває в лікарні Севастополя. Як стверджує дружина постраждалого, Валентина, його побив співробітник російської поліції у цивільному біля торгового центру "Novus". 

 
 
"Була 12 година дня. Він приїхав на велосипеді у торговий центр «Novus» до банкомату. Зняв гроші, повернувся до велосипеда і потім все сталося. Він зараз в лікарні. Його нікуди не відпускають, побоюються подальших ускладнень. Зараз у нього перелом носа зі зміщенням, перелом вилиці, перелом очниці, перелом носової пазухи", сказала Валентина.
 

 
Дружина постраждалого розповіла, що їй подзвонили очевидці побиття. Коли вона прийшла на місце, чоловік лежав на асфальті зі зв'язаними руками. Жінка сказала, що одразу почала знімати відео. Ігор стверджував, що не чинив опору, а його "просто побили".
 
 
Валентина Мовенко зазначила, що її чоловік постійно їздить на велосипеді з українською символікою.
 
"Він ніколи ні до чого не закликав. просто у нас така позиція", - зазначила Валентина.
 
 
"Люди були дуже агресивно налаштовані, відштовхували і забороняли мені знімати. Наскільки я зрозуміла, до нього підійшов чоловік з претензією на те, що у нього така символіка. Саме відео конфлікту зняли камери відеоспостереження торгового центру. Я звернулася в службу безпеки центр, але вони мені відмовили, сказали, що передали все в поліцію. Я не розумію, чому я не можу отримати це відео на руки. Представники служби безпеки центру впевнені, що мій чоловік сам спровокував ситуацію і що справу завели саме на мого чоловіка", - зазначила Валентина.
 
Человек, напавший на Игоря Мовенко, представился полицейским, но удостоверение он не показал, говорит Валентина.
 
За словами дружини, представники відділу по боротьбі з екстремізмом повідомили чоловікові, що кримінальні справи за фактом нападу на її чоловіка будуть порушені проти нападника. У той же час, Валентина повідомила, що силовики мають намір притягнути побитого до адміністративної відповідальності за екстремізм.