Євген Богодайко і Денис Дубров здобули перші золото і срібло на Паралімпіаді у Ріо

07:57, 09.09.2016
Євген Богодайко і Денис Дубров здобули перші золото і срібло на Паралімпіаді у Ріо

Євген Богодайко.

Український чемпіон Євген Богодайко приніс Україні першу золоту медаль у плаванні на 100 метрів на Паралімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро в п’ятницю вранці. Перед цим український плавець Денис Дубров виграв першу срібну медаль. Загалом за перший день  українці здобули дев’ять медалей, тому збірна посідає третє місце в медальному заліку.

 

Богодайко випередив британського рекордсмена, який фінішував одразу за українцем. Ще один українець – Мар’ян Квасниця – завершив змагання четвертим.

 

«Україно, поки ти ще спиш, тут наші паралімпійці показують достойний український результат! Тільки-но ми вибороли золото для України - на дистанції 100 м на спині чемпіоном став Євгеній Богодайко з результатом 1хв 10с 55!», - повідомляє Національний паралімпійський комітет України у Facebook.

 

«Золотий наш! Чемпіон! Ця нагорода важлива ще тим, що це не тільки перше золото Паралімпіади в Ріо, але й тим, що Євгеній взяв його в дисципліні, яка не притаманна йому – 100 м на спині та переміг Джонатана Фокса з Британії, який готується тільки до виступів на цій дистанції. Зазначимо, що полтавчанин Богодайко готується виступати у шести  дисциплінах та двох естафетах. Бажаємо йому наступних яскравих фінішів та перемог усій нашій команді!», - не приховують емоцій у НПК України.

 

Водночас український плавець Денис Дубров виграв срібну медаль на Паралімпіаді-2016 у категорії SB6 для спортсменів з істотним пошкодженням ніг.

 

 

Дубров подолав дистанцію в 100 метрів брасом за 1:05.10. Більшу частину запливу він лідирував, але перед фінішем поступився першим місцем Кевіну Полу з ПАР, час якого - 1:04.86.

 

Загалом за перший день Паралімпіади українці здобули дев’ять високих нагород: одну золоту, одну срібну та сім бронзових медалей.

 

Відтак збірна України посідає третє місце в медальному заліку.