В Улан-Уде буряти пожартували над Дмитром Медведєвим (відео)

18:19, 07.09.2016
В Улан-Уде буряти пожартували над Дмитром Медведєвим (відео)

Поліція Улан-Уде затримала двох молодих активістів, які провели акцію протесту поблизу  Бурятського державного університету, де проходила зустріч підприємців з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

 

Про це повідомляє місцевий телеканал «Ариг Ус» у середу.

 

Молоді люди вийшли з плакатами, які містили дещо змінені варіанти резонансних висловлювань російського прем'єра. Один з них зустрічав політика плакатом з написом: «Грошей немає... Тримаймося ... Настрій поганий ...».

 

Тим самим молодий бурят нагадав, як наприкінці травня 2016 року, під час поїздки до Криму Дмитро Медведєв відповів пенсіонерам, які пожалілися на низькі пенсії: «Просто грошей немає. Знайдемо гроші – зробимо індексацію... Ви тримайтеся тут, вам всього найкращого, гарного настрою».

 

Другий активіст написав на плакаті: «Пішов зі школи в бізнес! Прогорів ... Дякую...».

 

Таким чином хлопець нагадав інший вислів російського прем’єра, коли на початку серпня 2016 року, під час фестивалю «Територія смислів» Медведєв порадив вчителям, незадоволеним низькими зарплатами, йти «працювати в місця, де заробити можна швидше і краще, наприклад, в бізнес».

 

«Особисто я прийшов з плакатом, як громадянин, який не зовсім розуміє висловлювання керівників країни», - пояснив свої дії порталу «Тайга.інфо» один з учасників акції протесту Леонтій Красовський.

 

Красовський каже, що його разом з іншим активістом спочатку вивели з території університету, а потім затримали для перевірки особи, хоча чоловіки мали з собою документи. За його словами, їх кілька годин протримали у відділку поліції, а потім відпустили.

 

Раніше в Бурятії в продажу з'явилися пряники з написом «Грошей немає. Але ви тримайтеся!» зі стилізованим підписом Медведєва. Правда, пряники швидко зняли з продажу. Місцеві ЗМІ стверджували, що під тиском влади фірма відмовилася їх виробляти.

 

Мем про «настрій» від Медведєва став популярним в мережі Інтернет.