Суд арештував квартиру і автомобіль судді Миколи Чауса

15:44, 01.09.2016
Суд арештував квартиру і автомобіль судді Миколи Чауса

Солом’янський райсуд Києва наклав арешт на квартиру і автомобіль судді Миколи Чауса, який попався на отриманні хабара у розмірі 150 тисяч долларів. Суд відмовився арештувати земельну ділянку й авто, яке за документами належить його матері. Про це йдеться в ухвалі суду від 25 серпня, яка опублікована в Реєстрі судових рішень.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабар 100 тисяч доларів, а надалі 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення.
 
 
В ухвалі суду йдеться про те, що 9 серпня о 17:00 Чаус зустрівся з хабародавцем біля входу в Палац підводних видів спорту в Києві. Під час зустрічі суддя отримав поліетиленовий пакет із коштами у сумі 150 тисяч доларів.
 
 
Після отримання хабара Чаус поїхав у бік озера Малинівка, на березі якого поклав у дволітрову скляну банку 80 тисяч доларів і закопав її. Решту - 70 тисяч доларів - суддя залишив у скляній банці ємністю 1,85 літра у своєму автомобілі. 

 

Того ж дня близько 18:30 після виходу з дорадчої кімнати Чаус, як було домовлено, виніс вирок у кримінальному провадженні і призначив підсудному умовне покарання.