В Італії землетрус: загинули щонайменше 14 осіб

09:37, 24.08.2016
В Італії землетрус: загинули щонайменше 14 осіб

Щонайменше 14 осіб загинули у результаті землетрусу в центральній частині Італії, що стався рано вранці в середу. Підземний поштовх магнітудою 6,1 бали був зареєстрований у районі міста Терні, на кордоні областей Лаціо та Умбрія.

Агентство з захисту цивільного населення Італії заявило, що землетрус був дуже сильним.

За попередніми даними, найбільше постраждали населені пункти Аккумола, Аматріче, Посту і Аркуат-дель-Тронто. Для оцінки руйнувань в ці міста рятувальники направили вертольоти.

За даними місцевої влади, пошкодження отримали будівлі в декількох населених пунктах. Відзначається, що під завалами можуть залишатися заблокованими люди.

"Зараз, коли світає, ми бачимо, що ситуація навіть більш жахлива, ніж ми побоювалися", - заявив мер Аккумолі Стефано Петруччі.

Він зазначив, що зруйновано безліч будинків "люди знаходяться в пастках під уламками і не подають ознак життя".

Так, про значні руйнування і чотирьох загиблих повідомила мерія міста Аккумоли. Тіла ще двох загиблих виявлено в селі Пескара-дель-Тронто.

Водночас, мер італійського Аматріче Сержіо Перрозі заявив державному телеканалу RAI, що «половина міста зруйнована».

«Дороги в місто та з нього відрізані. Половина міста зникла. Люди знаходяться під уламками... Через зсув, ймовірно, зруйнувався міст»,- повідомив мер Перрозі.

Як повідомила Геологічна служба США, епіцентр землетрусу знаходився недалеко від міста Норча в провінції Умбрія. Магнітуду землетрусу американські сейсмологи оцінили в 6,2. Землетрус супроводжувався афтершоком магнітудою 5,5.