Україна вимагає від окупантів негайно звільнити Ільмі Умерова

09:56, 22.08.2016
Україна вимагає від окупантів негайно звільнити Ільмі Умерова

Міністерство закордонних справ України вимагає від влади анексованого Криму негайно звільнити заступника голови Меджлісу кримських татар, колишнього главу Верховної Ради АР Крим Ільмі Умерова через критичний стан його здоров'я.

 

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Мар'яни Беци, оприлюдненому в понеділок.

 

«Стан Ільмі Умерова важкий. Вимагаємо від окупаційної влади негайно припинити репресії, каральні методи та звільнити Умерова», - написала у Twitter пані Беца.

 

Напередодні про проблеми зі здоров'ям Ільмі Умерова повідомляла його дочка Айше Умерова. За її словами, батько втрачав свідомість у неділю.

 

Російська влада анексованого Криму звинувачує Ільмі Умерова в закликах до «порушення територіальної цілісності Російської Федерації».

 

Захисник Умерова Микола Полозов повідомив, що у заступника глави Меджлісу хворе серце і діабет, а у психіатричному стаціонарі йому не надають необхідної медичної допомоги, та не дотримуються дієти, яка необхідна при діабеті.

 

«За того нервового напруження та тиску, яких Умеров зазнає, все йде до того, що він може і померти за таких обставин - у психіатрічній лікарні», - зазначав адвокат напередодні.